ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

MiG-29: Η Ουκρανία παρέλαβε την πιο αναβαθμισμένη έκδοση του μαχητικού

1 min read

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας παρέλαβε ένα πλήρως αναβαθμισμένο μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29, σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, λόγω των εντάσεων με την Ρωσία και την «εμπλοκή» της Δύσης στις τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών. Είναι γνωστό ότι το Κίεβο προσπαθεί να αντικαταστήσει τον στόλο των παλαιών μαχητικών τύπου Su-27 και MiG-29, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο της Γαλλίας όσο και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ιστότοπος Militarnyi, το αναβαθμισμένο αεροσκάφος παραδόθηκε στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, μετά από την ολοκλήρωση επιτυχημένων δοκιμαστικών πτήσεων και αναμένεται να ενταχθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία. Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του MiG-29 στην έκδοση «MU2», πραγματοποιήθηκαν επισκευές και αναβαθμίσεις στην άτρακτο του μαχητικού, τις δεξαμενές καυσίμων, στα αερο-ηλεκτρονικά και άλλα λειτουργικά συστήματα, με αποτέλεσμα να «προστεθούν» 700 ώρες πτήσης στην διάρκεια 8 ετών του εναπομείναντος «κύκλου ζωής» του.

Τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας θα καταβάλλει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων χρίβνια με στόχο την αναβάθμιση ακόμα ενός μαχητικού αεροσκάφους στην έκδοση «MU2», που θα του επιτρέπει την εκτέλεση αποστολών απέναντι σε εχθρικές αεροπορικές ή αντιαεροποπρικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον ρωσικό στρατό, μετέδωσε ότι περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν την διαδικασία επιστροφής στις μόνιμες βάσεις τους ύστερα από έναν μήνα ασκήσεων κοντά στην Ουκρανία. Το Interfax ανέφερε ότι τα γυμνάσια έγιναν σε πολλές περιοχές κοντά στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, στην προσάρτηση της οποίας προχώρησε η Ρωσία το 2014

Με πληροφορίες από: Mil.in.ua

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.