ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μια απόφαση σοκ Κάνουν εμβολιαστικό κέντρο το «Παίδων Πεντέλης» -Γιατροί: «Ποιο φωτεινό μυαλό το σκέφτηκε

1 min read

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι γιατροί με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το «Παίδων Πεντέλης» εν μέσω πανδημίας. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων και η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας καταγγέλλουν ότι δεν έχουν καμία γραπτή ενημέρωση, παρά μόνο προφορικές εντολές για αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης».

Αφορμή για έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των εργαζομένων στάθηκε η απόφαση του υπουργείου Υγείας να σταματήσουν για ένα μήνα οι εφημερίες του νοσοκομείου προκειμένου να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο.

Όπως έγινε γνωστό, από σήμερα θα σταματούσαν οι εφημερίες στο νοσοκομείο, ωστόσο δόθηκε εντολή -τουλάχιστον για σήμερα και μέχρι νεοτέρας- να μη βγει από τις εφημερίες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Όπως ανέφερε στο Open ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ηλίας Λιόλιος, έχει δοθεί από την Παρασκευή το μεσημέρι εντολή για προσωρινή αναστολή του νοσοκομείου, κλείνει η λειτουργία δουλεύουν μόνο με ραντεβού τα υπόλοιπα ιατρεία μέχρι νεοτέρας.

«Σήμερα, όμως, δόθηκε εντολή να λειτουργήσει κανονικά το νοσοκομείο μέχρι αύριο το μεσημέρι. Δεν έχουμε καμία γραπτή ενημέρωση, μόνο προφορικές εντολές» υποστήριξε ο κ. Λιόλιος.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κυρία Σταυρούλα Κωσταρίδου, διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας, η οποία ανέφερε:

«Αυτό το νοσοκομείο εφημερεύει και εξυπηρετεί όλες τις οικογένειες που ξέρουν το πρόγραμμα εφημεριών. Δε μπορούμε να αρνηθούμε τις υπηρεσίες μας, αλλά ούτε και να μην εμβολιάσουμε τα παιδιά. Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση. Επειδή προέκυψε ανάγκη για 10 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές -οι οποίες σήμερα στο νοσοκομείο ανέρχονται σε τέσσερις- αντί να τις κατανείμουν εξίσου στα άλλα νοσοκομεία, σταματούν τις εφημερίες του νοσοκομείου για να τις φτιάξουν εδώ. Ποιος σκέφτηκε να σταματήσει τις υπηρεσίες αυτού του νοσοκομείου για να αυξήσουμε τις εμβολιαστικές γραμμές; Ποιο φωτεινό μυαλό; Αγωνιζόμαστε για να είναι το τρίτο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Αττικής, είναι ένα διαμάντι που εξυπηρετεί πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Είναι τραγικό να σταματήσει ένα νοσοκομείο να εφημερεύει εν μέσω πανδημίας».

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ΓΝΠΠ» Κωνσταντίνος Παπατζίμας είχε μιλήσει το Σάββατο για την απίστευτη απόφαση του υπουργείου με την οποίο το νοσοκομείο επιδιώκεται να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, προκειμένου ενδεχομένως να διασώσουν το αφήγημα της πανδημίας και να λένε πως δεν έχουν χώρους για ασθενείς!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.