ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

MI6: Αυτοί οι στόχοι θα κτυπηθούν με τακτικά πυρηνικά στην Ουκρανία – Ρωσικά ΜΜΕ: “Δικαιολογείται η χρήση τους – ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν θα κουνηθούν”

1 min read

H  βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 επικαλούμενη πηγές της μέσα στην Μόσχα ενημέρωσε την Ουκρανία και τον Β.Ζελένσκι για “επικείμενο πυρηνικό πλήγμα” τονίζοντας ότι η λίστα των στόχων έχει εγκριθεί.

Οι άσχημες ειδήσεις δεν σταματούν εδώ.

Ρωσικά ΜΜΕ έχουν ξεκινήσει να δικαιολογούν την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στα σύγχρονα πεδία των μαχών. Η στόχευση είναι προφανής…

ΜΙ6: “Θα κτυπηθούν αρκετοί στόχοι”

Πιο αναλυτικά, η ΜΙ6 ανέφερε ότι το Κρεμλίνο φέρεται να συμφώνησε να κτυπηθούν αρκετοί στόχοι στην Ουκρανία με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Αυτό δεν θα γίνει άμεσα και αιφνιδιαστικά.

Αρχικά, σύμφωνα με τους Βρετανούς, η Ρωσία θα προχωρήσει στην διενέργεια πυρηνικών ασκήσεων με εκτοξεύσεις υπερηχητικών και πυρηνικών πυραύλων εναντίον προκαθορισμένων στόχων.

Στη συνέχεια αν οι Ουκρανοί δεν συνθηκολογήσουν, τότε, σύμφωνα με βρετανούς αναλυτές, οι Ρώσοι θα χτυπήσουν βάσεις της Ουκρανίας και τις οδικές αρτηρίες μέσω των οποίων μεταφέρονται τα δυτικά όπλα.

Αυτά τα πλήγματα με τακτικά πυρηνικά όπλα θα γίνουν μακριά από κατοικημένες περιοχές, αλλά θα καταστήσουν αδύνατη για μεγάλο χρονικό διάστημα την αποκατάσταση των διαδρόμων επιμελητείας και ανεφοδιασμού των ουκρανικών ΕΔ.

Άλλες πηγές μιλούν για την ευρύτερη περιοχή της Λβιβ και τους οδικούς άξονες που συνδέουν την Ουκρανία με την Πολωνία.

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να δικαιολογούν χρήση πυρηνικών!

Στην συνέχεια οι Ρώσοι αναφέρουν:

“Η επίσημη Αμερική, εκπροσωπούμενη από τον Λευκό Οίκο, κατέστησε για άλλη μια φορά σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υπερασπιστούν άμεσα την Ουκρανία. Ειδικότερα, η κύρια εφημερίδα του Δημοκρατικού Κόμματος και φερέφωνο της αμερικανικής κυβέρνησης, οι New York Times, υπενθύμισαν πρώτον ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν «περίπου 1.500 τακτικές κεφαλές» και δεύτερον, διευκρίνισε ότι «τακτικά πυρηνικά όπλα, τουλάχιστον θεωρητικά, προορίζεται για χρήση ως μέρος ενός σχεδίου μάχης.

Με άλλα λόγια, το πυρηνικό ταμπού που σχετίζεται με την καταστροφή των ιαπωνικών πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ισχύει μόνο για το στρατηγικό οπλοστάσιο.

Έτσι, οι NYT δηλώνουν:

«Τα στρατηγικά όπλα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ένα συντριπτικό χτύπημα ως μέρος μιας μεγάλης στρατηγικής. Ήταν ο παραδοσιακός πυρηνικός φόβος στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα – ένα σενάριο πυρηνικής καταστροφής στο στυλ του Δρ. Στρέντζελοβ.

Με άλλα λόγια, εάν “κτυπήσουμε με τακτικά πυρηνικά” στο πλαίσιο μιας μικρής σύγκρουσης, δεν θα συμβεί τίποτα τρομερό.

Επιπλέον, λίγοι γνωρίζουν ότι το 2002 οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν σοβαρά τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στο Αφγανιστάν για περιορισμένο εύρος στρατιωτικών επιχειρήσεων – ιδίως για την καταστροφή βαθιών αποθηκών στα βουνά.

Κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης για την αναθεώρηση τoυ πυρηνικού δόγματος στις 9 Ιανουαρίου 2002, ο Βοηθός Υπουργός Άμυνας Κράουτς είπε: «Προσπαθούμε να εξετάσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες, μία από τις οποίες είναι η τροποποίηση των υπαρχόντων [πυρηνικών] όπλων για να τους δώσουμε μεγαλύτερη ικανότητα ενάντια σε βαθιά ή σκληρούς στόχους».

Πράγματι, οι ΗΠΑ έχουν βελτιώσει σημαντικά το πυρηνικό οπλοστάσιό τους δημιουργώντας τη σειρά B61 Mod 12 και ήδη εργάζονται στο Mod 13.

Όταν ο Adam Mount, διευθυντής του Defense Position (Federation of American Scientists), λέει ότι η αδυναμία των ρωσικών συμβατικών οπλικών συστημάτων θα μπορούσε να εξηγήσει την πιθανή εξάρτηση από πυρηνικές απειλές, λέει κατάφωρα ψέματα. Η ειδικός Μισέλ Γκρέι αναφέρει ως αντεπιχείρημα το αμυντικό σχέδιο της Νότιας Κορέας κατά των βορειοκορεατικών στρατευμάτων, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε τακτικά πυρηνικά όπλα.

Επιπλέον, για την προστασία της Σεούλ, ακόμη και οι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τακτικά πυρηνικά όπλα χωρίς τη συγκατάθεση του Πενταγώνου.

Επιπλέον, η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, εκτός από διεθνή προβλήματα, έχει και σημαντικά πλεονεκτήματα, ειδικά σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία. Δεκάδες υλικά μπορούν να βρεθούν για αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών άρθρων ότι ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι φέρεται να έσωσε την Ιαπωνία από πολλά περισσότερα θύματα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχιζαν τον πόλεμο με συμβατικά όπλα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ γενικά δεν έχουν ηθικό δικαίωμα να πουν σε άλλες χώρες εάν τα τακτικά πυρηνικά όπλα μπορούν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

«Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα στη γη που έχει χρησιμοποιήσει πραγματικά ένα πυρηνικό όπλο εναντίον κάποιου άλλου όχι μία, αλλά δύο φορές, ίσως το καλύτερο ερώτημα είναι: είμαστε πραγματικά οι κατάλληλοι άνθρωποι για να καθορίσουμε ποιος πρέπει να έχει ένα πυρηνικό όπλο;» ομολογούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί.

Τέλος, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη σαφήνεια για το πώς θα αντιδράσει το Πεντάγωνο εάν η Ρωσία ενεργοποιήσει ξαφνικά τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον των «Ουκρανών υπερασπιστών της ανεξαρτησίας».

Συγκεκριμένα, οι New York Times υπενθυμίζουν ότι η Ουκρανία δεν είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και δεν δεσμεύεται από μια συμφωνία για την άμυνά της.

Ετοιμάζεται και η Κίνα: Εκτόξευσε τον DF-5C ICBM με 10 MIRV

Παράλληλα, η Κίνα μετά τις προειδοποιήσεις για “πολύ κακές εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο” προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου του DF-5C με μέγιστο βεληνεκές 12-15 χιλιάδες χιλιόμετρα, ικανό να μεταφέρει 10 κεφαλές 

Ο πύραυλος φέρεται να εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Ταϊγιουάν βορειοδυτικά της ομώνυμης πόλης στην επαρχία Σανσί.

Οι κεφαλές του πυραύλου χτύπησαν στόχους σε ένα πεδίο εκπαίδευσης στη Δυτική Κίνα, πιθανώς στην έρημο Takla Makan στην Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang .

Ο DF-5C φέρει 10 οχήματα επανεισόδου MIRV ο καθένας από τους οποίους μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή.

Η προηγούμενη έκδοση του DF-5B ICBM έφερε έξι έως οκτώ κεφαλές.

Η τελευταία δοκιμή του DF-5C ICBM είχε γίνει το 2017

Ο αυξημένος αριθμός των MIRV μπορεί να σημαίνει ότι η Κίνα έχει περισσότερες από τις εκτιμώμενες 250 πυρηνικές κεφαλές που πίστευαν προηγουμένως οι ΗΠΑ.

Βίντεο από την εκτόξευση

Image
Image
Image
Image

warnews247

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.