ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μέχρι και την Κρήτη φτάνει ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα – Εικόνα δορυφόρου

1 min read

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Κερατέα έχει φτάσει μέχρι τα σπίτια στην Ανάβυσσο, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό του τι έχει συμβεί τις τελευταίες ώρες, πως ο καπνός από την πυρκαγιά φτάνει έως τις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης και είναι ορατός από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-1, όπως φαίνεται στη σχετική εικόνα που ελήφθη το απόγευμα.

Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αναμένεται να διατηρηθούν κατά τις επόμενες ώρες στα πέντε έως επτά μποφόρ με κατά τόπους ισχυρότερες ριπές, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του μοντέλου υψηλής ανάλυσης BOLAM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr).

Στα 148 χλμ./ώρα η μέγιστη ριπή ανέμου

Θυελλώδεις 8 μποφόρ, έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ βόρειοι άνεμοι πνέουν κατά τόπους στο Αιγαίο την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Ισχυρότατες ριπές καταγράφονται σε περιοχές καναλισμού του ανέμου, όπως για παράδειγμα μεταξύ της Νότιας Εύβοιας και της Άνδρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο σταθμός της Παξιμάδας Καρύστου κατέγραψε ριπή 148 χλμ./ώρα στις 09:46.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το μεσημέρι της Τετάρτης (09/09).

Δημοσίευση στα Social Media