ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετβέντεφ σε Μπορέλ: Αφήστε την παράνοια με ρωσικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία

1 min read

Οι Δυτικοί δεν δίνουν δεκάρα για την Ουκρανία, δεν θα πεθάνουν για αυτούς είπε ο Medvedev

Έκκληση στους Δυτικούς να αφήσουν στην άκρη την παράνοια τους σχετικά με ένα υποτιθέμενο ρωσικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία απευθύνει ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev σχολιάζοντας χθεσινή δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για εξωτερικά θέματα, Josep Borrell.

Υπενθυμίζεται πως ο Borrell υποστήριξε πως η Δύση δεν πρόκειται να απαντήσει με πυρηνικά σε μια πυρηνική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά θα της επιφέρει ένα τόσο συντριπτικό πλήγμα που θα διαλύσει πλήρως, όπως είπε, το ρωσικό στρατό.

«Ας αφήσουμε την παράνοια σχετικά με το ρωσικό πυρηνικό χτύπημα στην άκρη» υποστήριξε ο Medvedev, ο οποίος επισήμανε πως οι Δυτικοί δεν δίνουν δεκάρα για την Ουκρανία.

Δεν ενδιαφέρονται για την Ουκρανία οι Δυτικοί.

«Παρεμπιπτόντως, έγραψα πρόσφατα ότι οι Δυτικοί δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Ουκρανία και για το καθεστώς Bandera. Δεν θέλουν να τους προσφέρουν πλήρη υποστήριξη. Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ταραχοποιοί δεν πρόκειται να πεθάνουν για αυτούς σε μια πυρηνική αποκάλυψη. Για αυτό και η απάντηση τους θα είναι προσεκτική και ισορροπημένη.. Και αυτό υπονοεί με τις δηλώσεις του ο Borrell» έγραψε ο Medvedev.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια από τη ρωσική πλευρά να υποβαθμιστεί το σενάριο χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είχε αναφέρεται πως η συζήτηση γύρω από την χρήση πυρηνικών όπλων είναι «επιβλαβής» και «προκλητική» πολιτική ενώ ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Alexander Venediktov υποστήριξε ότι σε πλήρη αντίθεση με τους Δυτικούς, οι Ρώσοι αξιωματούχοι ουδέποτε έχουν προχωρήσει δημόσια σε απειλές που να αφορούν την χρήση πυρηνικών όπλων ή όπλων μαζικής καταστροφής.

Τι είπε ο Borrell

Εάν η Ρωσία προχωρήσει στην χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας, η απάντηση της Δύσης θα είναι ισχυρή, αλλά όχι πυρηνική υποστήριξε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Josep Borrell.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα προκαλέσει μια απάντηση. Όχι μια πυρηνική απάντηση, αλλά μια τόσο ισχυρή στρατιωτική απάντηση που θα εξολόθρευε το ρωσικό στρατό» ανέφερε σε ομιλία του στο Βέλγιο ο Borrell.

Ούτε εμείς μπλοφάρουμε

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ο οποίος σε διάγγελμα του με αφορμή την προσάρτηση των επαρχιών του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia, είχε πει πως δεν μπλοφάρει όταν λέει πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο όπλο – ακόμα και πυρηνικά – για να υπερασπιστεί τα νέα εδάφη, ο Borrell επισήμανε πως ούτε οι δυτικές χώρες μπλοφάρουν, όταν προειδοποιούν για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που γίνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

«Ο κόσμος χρειάζεται να σταματήσει αυτή η σύγκρουση. Η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και να αναζητά διπλωματικές λύσεις, όταν είναι δυνατό. Την παρούσα χρονική στιγμή, αυτό δεν είναι» υπογράμμισε ο Borrell.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.