ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μέτρα σοκ στην Ελβετία για την ενεργειακή κρίση: Απαγορεύονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κλείνουν καταστήματα και κατεβαίνουν διακόπτες

1 min read

Ακραία μέτρα σχεδιάζει η Ελβετία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που πλήττουν καίρια τις επιχειρήσεις αλλά και τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς τίθενται δρακόντειοι περιορισμοί στην κυκλοφορία τους.
Ο σχεδιασμός εκπονήθηκε για τυχόν ελλείψεις τον χειμώνα ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως ενεργειακά η Ελβετία εξαρτάται από Γαλλία και Γερμανία, καθώς η υδροηλεκτρική της παραγωγή δεν είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες της χώρας.
Η δυσχέρεια επιτείνεται από το γεγονός πως και η Γαλλία βρίσκεται ενεργειακά στα όριά της.
Προς το παρόν, το διάταγμα του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ελβετίας βρίσκεται σε εντατική διαβούλευση έως τις 12 Δεκεμβρίου.
Αλλά η ιδέα είναι να καθοριστεί ένα νομικό πλαίσιο για τους περιορισμούς που πρέπει να τεθούν σε περίπτωση εξάντλησης του δικτύου.

Μέτρα – σοκ

Υπό απαγόρευση τα ηλεκτρικά οχήματα

Τα διάφορα επίπεδα έχουν καθοριστεί σε συνεργασία με τους οικονομικούς κύκλους και τα καντόνια της χώρας, προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η οικονομική ζημιά και η στρέβλωση του ανταγωνισμού.
Στο επίπεδο 3 και 4 τα μέτρα είναι πραγματικά ακραία.
«Η χρήση ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο για απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις (για αυστηρώς επαγγελματικούς, ιατρικούς και δικαστικούς λόγους), γράφει το γαλλικό περιοδικό Automobile.
Άγνωστο παραμένει πως οι ελβετικές αρχές θα μπορέσουν να ελέγξουν τις κινήσεις των ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως θα αισθάνονται αδικημένοι αφού οι ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα μπορούνε να κινούνται ελεύθεροι και οι ίδιοι όχι.

coupures.JPG

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.