ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετωπική Ερντογάν με ΝΑΤΟ-ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία κατά κουρδικών και αμερικανικών δυνάμεων!

1 min read

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε πριν λίγο νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Βορειοανατολική Συρία εναντίον των κουρδικών δυνάμεων YPG-SDF και κατ’ επέκταση των Αμερικανών.

Η νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα ξεκινήσει σύντομα για τη δημιουργία μιας νέας τουρκικής ζώνης ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων στη Βόρεια Συρία, όπου η Τουρκία δεν έχει τώρα κανέναν έλεγχο όπως δείχνουν οι χάρτες παρακάτω.

Η ανακοίνωση αυτή του Ερντογάν ήταν απολύτως αναμενόμενη και είχε τονισθεί αρκετές φορές από το WarNews247. Ο Ερντογάν επιθυμούσε πολλά πράγματα αλλά κυρίως ένα για αρχή:

Μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στην ΒΑ Συρία η οποία σε συνδυασμό με την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Β.Ιράκ θα θωρακίσει μια για πάντα τα σύνορα της Τουρκίας.

Μετωπική Ερντογάν με Αμερικανούς και ΝΑΤΟ

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανεξάρτητα αν εμείς το το αποδεχόμαστε ή όχι, πιστεύει ακράδαντα πως υπάρχει αμερικανικό σχέδιο δημιουργίας κουρδικού κράτους και κατ’ επέκταση διαμελισμού της Τουρκίας.

Γι αυτό και επιλέγει να έρθει τώρα σε μετωπική με τους Αμερικανούς και την συλλογική Δύση. Μετά το διάγγελμα ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επιχείρηση.

  • Θα δοκιμάσει στην πράξη τις αντιδράσεις Σουηδίας και ολόκληρου του ΝΑΤΟ.
  • Αν οι ΗΠΑ επιτρέψουν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, σβήνουν οι Κούρδοι. Αν του ανάψουν “πράσινο φως” και “τραβήξουν” τους Κούρδους βαθιά από τα συρο-τουρκικά σύνορα προς την Ράκκα, τότε ακολουθεί δεύτερη κρίση με Ελλάδα . Είμαστε η συνέχεια αυτού του τουρκικού στρατιωτικού στόχου.
  • Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κινείται να εξαλείψει όλες τις στρατιωτικές απειλές για την Τουρκία μέχρι το 2023.
  • Αν οι ΗΠΑ και η συλλογική Δύση δεν του “ανάψουν” πράσινο φως” τότε θα δημιουργηθεί μια τεράστια κρίση εντός του ΝΑΤΟ εν μέσω ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Φινλανδία και Σουηδία δεν θα γίνουν ποτέ δεκτές, τουλάχιστον όσο υπάρχει Τουρκία και Ερντογάν.
  • Η τουρκική επιχείρηση έχει το “ΟΚ” της Μόσχας. Το είχαμε τονίσει εξαρχής ότι ο Ερντογάν έκλεισε τον εναέριο χώρο γιατί θέλει νέα στρατιωτική επιχείρηση στην ΒΑ Συρία. Πουλάει πολλά στους Αμερικανούς αλλά επί της ουσίας τίποτα.

Από κει και πέρα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι άμεσης εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο και πολυσύνθετο.

Ρ.Τ.Ερντογάν: Ξεκινάμε νέα επιχείρηση στην ΒΑ Συρία

«Σύντομα αρχίζουμε να κάνουμε νέα βήματα σχετικά με τα ελλείποντα μέρη του έργου που ξεκινήσαμε. Θα δημιουργήσουμε ασφαλείς ζώνες σε βάθος 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας».

Μόλις οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι μυστικές υπηρεσίες και οι δυνάμεις ασφαλείας ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους, αυτές οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν.

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που θα γίνει την Πέμπτη, θα αξιολογήσουμε αυτά τα θέματα λεπτομερώς και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας.

Θα κάνουμε τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις και θα διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία θα προχωρήσει με υγιή τρόπο.

Θα δούμε για άλλη μια φορά τη διάκριση μεταξύ εκείνων που σέβονται τις ευαισθησίες ασφαλείας της χώρας μας και εκείνων που δεν έχουν κανένα πρόβλημα εκτός από τα δικά τους συμφέροντα και θα το κάνουμε αναφορά για τις μελλοντικές μας πολιτικές».

Οι περιοχές που αποτελούν το κύριο κέντρο επιθέσεων, παρενόχλησης και παγίδων κατά της χώρας μας και των ασφαλών ζωνών μας βρίσκονται στην κορυφή της επιχειρησιακής μας προτεραιότητας.

Η επιχείρηση θα δώσει προτεραιότητα στις περιοχές στη Συρία όπου η Τουρκία δέχεται τις περισσότερες επιθέσεις και όπου σχεδιάζονται αυτές οι επιθέσεις”

Ο Ερντογάν εννοεί σαφέστατα τις υπόλοιπες περιοχές ελεγχόμενες από τους Κούρδους YPG/SDF.

Ο Ερντογάν θα μπει για να μεταφέρει στην ΒΑ Συρία το 1 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες που έχει στην Τουρκία. Έτσι θα αλλοιώσει μόνιμα το πληθυσμό της περιοχής και θα την θέση υπό τον έλεγχο του.

Τουρκία: «Επιχείρηση Δαγκάνα» στο βόρειο Ιράκ

Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ανακοίνωσε στις 20 Απριλίου ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την «Επιχείρηση Δαγκάνα», εναντίον της οργάνωσης του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε τότε ότι “είναι αποφασισμένοι να σώσουν την Τουρκία από την τρομοκρατία μετά από 40 χρόνια”.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι το ΡΚΚ σχεδίαζε ευρείας κλίμακας επίθεση και γι’ αυτό αναπτύχθηκαν αεροπορικές και επίγειες δυνάμεις στην περιοχή.

Επί ένα μήνα τώρα, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβαρδίζουν κρησφύγετα του ΡΚΚ στις περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν-Μπασιάν του Βορείου Ιράκ. Έχουν εμπλέξει ειδικές δυνάμεις και πραγματοποιούν εφόδους μέσα στα βουνά και σε υπόγειες σήραγγες.

Μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας πλήττουν στρατόπεδα, υπόγειες στοές, κρησφύγετα και αποθήκες πυρομαχικών κούρδων στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ .

Image
Image

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.