ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεταναστευτικό! Κυβέρνηση και δήμαρχοι χαμένοι στη… μετάφραση – Κινητοποιήσεις και στην Αθήνα, τζιχαντιστής στη Μόρια (video)

1 min read

Κακά ξεμπερδέματα θα έχει η κυβέρνηση με το μεταναστευτικό, καθώς παρά τις συναντήσεις και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι αντιδράσεις συνεχίζονται με φορείς και πολίτες των νησιών να καλούν σε συλλαλητήριο για τις 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Επιπλέον, θέμα έχει προκύψει με όσα είπε κατά την ομιλία του στη μεγάλη συγκέντρωση της Λέσβου ο Κώστας Μουτζούρης. Ο περιφερειάρχης  μίλησε για «οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς 250 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη το οποίο εκπορεύεται από τον ΟΗΕ και χρηματοδοτείται από τον Σόρος».

Επίσης, έκανε λόγο για «αλλοίωση πληθυσμού» και θρησκείας. Αμέσως, media που πρόσκεινται στην αριστερά  μίλησαν για «ακροδεξιό παραλήρημα» και λόγια που δεν αρμόζουν σε έναν πρώην πρύτανη του ΕΜΠ.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης είπε όλα αυτά που λένε οι πολίτες παντού στην Ελλάδα. Τα όσα είπε ο Κώστας Μουτζούρης για αντικατάσταση πληθυσμού εκφράζουν τον απλό κόσμο που βλέπει την κατάσταση και αγανακτεί.

Και δεν τα είπε όλα. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από ότι νομίζουμε καθώς η Άγκυρα χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό τσουνάμι ως υβριδικό όπλο εναντίον της χώρας μας. Σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης προέβη στην αποκάλυψη ότι υπάρχει στρατολόγος Τζιχαντιστής που με μέσω twitter αναζητά μαχητές για την Λιβύη(δείτε το βίντεο).

Αυτά συμβαίνουν στην Μόρια, η οποία αισίως είχε φτάσει τις 25.000 και συνεχώς επεκτείνεται αφού ασύδοτες, ανεξέλεγκτες ΜΚΟ, λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει εκχερσώνουν με δικά τους μέσα τα διπλανά ελαιοχώραφα.

Στο μεταξύ όμως η κυβέρνηση ερμηνεύοντας την χθεσινή συνάντηση θεωρεί ότι υπάρχει συμφωνία με τους δημάρχους του Βορείου Αιγαίου για κατασκευή νέων κλειστών δομών. Οι ίδιοι οι δήμαρχοι ωστόσο ισχυρίζονται πως δεν έχουν συναινέσει σε καμιά κλειστή δομή.

Το μπάχαλο λοιπόν συνεχίζεται και η άνοιξη όπου και οι μεταναστευτικές ροές θα αυξηθούν πλησιάζει… 

«Καταλύεται κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Ανεξέλεγκτη κατάσταση, που καταλύει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας των διαμενόντων στους ως προς την υποδοχή και τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων διεθνή προστασία μέσα και γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ της Σάμου, διαπίστωσε το κλιμάκιο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Η επιτροπή αποτελούμενη από το Γιάννη Ιωαννίδη, Αντιπρόεδρο, τους Φοίβο Ιατρέλλη και Σπύρο Απέργη, μέλη, και την Εύα Τζαβαλά, επιστημονική συνεργάτιδα επισκέφτηκε στις 20 και 21 Ιανουαρίου την Σάμο με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής παλαιότερων συστάσεων της προς την Πολιτεία για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έγινε αυτοψία στους χώρους του ΚΥΤ και τον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό και συναντήσεις με το Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, τις δημόσιες αρχές και υπηρεσίες καθώς και με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής: «Το ΚΥΤ σχεδιάστηκε για τη φιλοξενία έως 648 ατόμων, σήμερα εντός και πέριξ αυτού διαβιώνουν σε κοντέινερ, σκηνές και αυτοσχέδια παραπήγματα 7.208 άνθρωποι (σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία). Οι υπηρεσίες που κατά το νόμο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το Σύνταγμα πρέπει να διασφαλίζει ένα κράτος δικαίου είναι από περιορισμένες ως ανύπαρκτες, ιδίως ως προς τη στέγαση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ψυχοκοινωνική στήριξη, τη νομική αρωγή, τη διερμηνεία και την πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση, ενώ σε διαρκώς επιβαρυνόμενες συνθήκες απασχολείται και το προσωπικό των υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου.

Το ίδιο ισχύει κατά μείζονα λόγο για την προστασία των ανηλίκων, οι οποίοι δεν διαθέτουν την επιβαλλόμενη προστασία από δημόσιους επιτρόπους, καθώς και των λοιπών ευάλωτων ομάδων που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, κατάσταση που επιβάλλει την επείγουσα λήψη μέτρων για τον τερματισμό των σοβαρών παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους.

Επισημαίνεται εξάλλου, ότι κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων όλων των φορέων, δηλαδή τόσο των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, όσο και όλων όσων δραστηριοποιούνται στο πεδίο, είναι ότι οι δομές κλειστού τύπου δεν αποτελούν λύση αλλά ενδεχομένως να δημιουργήσουν νέα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας τάξης.

Η ΕΕΔΑ απευθύνει επείγουσα δημόσια έκκληση για τη συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων και την κατάλληλη αναπροσαρμογή του θεσμικού και διαχειριστικού πλαισίου των προσφυγικών ροών με σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου, διαδικασία η οποία πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι απαλλαγμένη από την τοξική ρητορική στο δημόσιο διάλογο. Η ΕΕΔΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στα νησιά αλλά και στο σύνολο της χώρας και θα δημοσιοποιήσει λεπτομερή έκθεση με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.