ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται και ποια δικαιολογητικά θα χρειαστείτε

1 min read
  • Η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει ακόμα την άρση των περιορισμών όσον αφορά τη μετακίνηση εκτός νομού.

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού εν μέσω της δυσμενούς επιδημιολογικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες βδομάδες σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στην Αττική.

  • Παρά την απαγόρευση ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης μετακίνησης με την επίδειξη βέβαια των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά σύμφωνα και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

  • Συγκεκριμένες κατηγορίες και λόγοι επιτρέπουν μια ενδεχόμενη μετακίνηση εκτός νομού με τα απαραίτητα έγγραφα που θα δικαιολογούν το ότι δεν πράττουμε άσκοπη μετακίνηση.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων και πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Εφάπαξ μετάβαση φοιτητή ή σπουδαστή από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει η Σχολή του, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
  • Εφάπαξ μετάβαση μαθητή ή εξεταζόμενου από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων.

Μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ακόμα ενός προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή, που ο φοιτητής/η φοιτήτρια σπουδάζει και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής ύστερα από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός 72 ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό και απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Δημοσίευση στα Social Media