ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετακίνηση δεκάδων ρωσικών πυραύλων Iskander προς τα σύνορα με Ουκρανία

1 min read

Το Iskander-M είναι σύστημα βαλλιστικών πυραύλων που χρησιμοποιείται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από το 2006 και αποτελεί σημαντικό κομμάτι του αμυντικού συστήματος της χώρας, το οποίο κατασκευάζεται εξ΄ολοκλήρου στη Ρωσία, ενώ διαθέτει εμβέλεια πάνω από 500 χιλιόμετρα και είναι ακριβές.

Την ίδια περίοδο έχουμε αρκετά ρωσικά αναβαθμισμένα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Tornado-G, τα οποία αναπτύχθηκαν κοντά στο Rostov-on-Don.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της ρωσικής νότιας στρατιωτικής περιοχής, το ρωσικό “MLRS” υψηλής ακρίβειας και μεγάλης εμβέλειας είναι στη διάθεση μιας από τις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής.

Παρά την επίσημη επιβεβαίωση από την ρωσική στρατιωτική διοίκηση, το εκσυγχρονισμένο σύστημα πυραύλων πολλαπλών εκτόξευσης, είχε προγραμματιστεί να ενσωματωθεί στις μονάδες πυροβολικού μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού στην περιοχή του Ροστόφ, με σαφή προσανατολισμό τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι Ουκρανοί εκτιμούν ότι η ρωσική μηχανοκίνητη Ταξιαρχία θα κινηθεί σύντομα στα σύνορα για να μπορέσουν να εισέλθουν οι ουκρανικές δυνάμεις στο θανατηφόρο βεληνεκές των 100 χλμ, των συγκεκριμένων εκτοξευτών πυραύλων.

Υπάρχει σαφώς ανησυχία για το γεγονός ότι ένα τόσο ισχυρό όπλο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Είναι γνωστό ότι οι πύραυλοι αυτού του συγκροτήματος μπορούν να χτυπήσουν τις θέσεις του εχθρού από το διάστημα χρησιμοποιώντας στρατιωτικούς δορυφόρους.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό Αλέξανδρο Νβόρνικοφ, διοικητή της νότιας στρατιωτικής περιοχής, περίπου 100 στρατιωτικές μονάδες και μονάδες ειδικού εξοπλισμού (κομάντος) στάλθηκαν στην περιοχή στα τέλη Μαρτίου.

Η Ρωσία σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, έχει συγκεντρώσει την μεγαλύτερη δύναμη στρατευμάτων στα σύνορά της με την Ουκρανία, από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία το 2014.

Ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού, πυροβολικού, τεθωρακισμένων και μαχητικά αεροσκάφη κοντά στην Ουκρανία, σύμφωνα με μια ομάδα  μπλόγκερ γνωστών ως η ”Ομάδα Πληροφοριών Συγκρούσεων” (CIT) αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων The Insider.

Ωστόσο, η ομάδα CIT σημείωσε ότι δεν εντόπισε ακόμη σαφείς ενδείξεις ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για άμεση εισβολή στην Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι μαζεύει χιλιάδες στρατιωτικούς στα βόρεια και ανατολικά σύνορά της, καθώς και στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το Κρεμλίνο δεν έχει αρνηθεί τις μετακινήσεις των στρατευμάτων, αλλά επέμεινε ότι η Μόσχα “δεν απειλεί κανέναν”.

Οι αναφορές για μια ρωσική στρατιωτική συγκέντρωση ακολουθεί μια δραματική αύξηση των συγκρούσεων κατά την πρώτη γραμμή τις τελευταίες εβδομάδες, με την Ουκρανία να ανακοινώνει νέους θανάτους των στρατιωτών της σχεδόν καθημερινά. Μόσχα και Κίεβο κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι είναι πίσω από τις νέες συγκρούσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.