ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετακινήσεις με ταξί, μέσα μαζικής μεταφοράς και Ι.Χ.: Πως μπορείτε να… γλιτώσετε το πρόστιμο

1 min read

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι μετακινήσεις με ταξί, μέσα μαζικής μεταφοράς και Ι.Χ., τα πρόστιμα που προβλέπονται, αλλά και οι ενστάσεις που μπορούν να κάνουν οι πολίτες για αυτά, αναφέρονται αναλυτικά σε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με αυτή, τα ταξί έως πέντε θέσεων πλέον επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον αυτός είναι συνοδός ατόμου που χρήζει βοηθείας, ενώ για τα οχήματα ειδικής μίσθωσης από έξι έως εννέα θέσεων επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών, πλέον του οδηγού. Εξαίρεση στα όρια αυτά υπάρχει στην περίπτωση που, πέραν του οδηγού, επιβαίνουν στο όχημα μόνο γονείς με τα ανήλικα παιδιά τους.

Επίσης, όλοι οι επιβαίνοντες είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μάσκα προστασίας, ενώ το πρόστιμο για παράβαση αυτών των κανονισμών ανέρχεται στα 150 ευρώ, που καταλογίζονται τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η μάσκα είναι υποχρεωτική στις στάσεις και τους χώρους αναμονής, καθώς και εντός των οχημάτων και συρμών τόσο από το προσωπικό όσο και από τους επιβάτες. Οι τελευταίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του προσωπικού που θα διαχειρίζεται την ελεγχόμενη επιβίβαση για την αποφυγή του συνωστισμού. Και στα μέσα μαζικής μεταφοράς κάθε παράβαση επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ.

Γραπτώς μέσω e-mail οι ενστάσεις για τα πρόστιμα

Στα Ι.Χ. έως επτά θέσεων επιτρέπεται η μεταφορά δύο ατόμων, πλέον του οδηγού, και σε αυτά των οκτώ ή εννέα θέσεων η μεταφορά τριών επιβατών, πλέον του οδηγού. Εξαίρεση προβλέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα ανήλικα τέκνα τους και, φυσικά, κάθε παράβαση κοστίζει 150 ευρώ.

Τα πρόστιμα πληρώνονται εντός 15 ημερών, μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, στα ΚΕΠ, στις τράπεζες και τις ΔΟΥ, ενώ όσοι έχουν αντιρρήσεις για το πρόστιμο, μπορούν εντός πέντε εργάσιμων ημερών να τις υποβάλλουν γραπτώς, με e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.