ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεταφέρθηκαν στο Κρανίδι 40 Αφρικανοί μετανάστες από την Ιταλία εν μέσω πανδημίας

1 min read

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς εξαπλώθηκε τελικά ο κορονοϊός στη δομή της βίζιτας στο Κρανίδι προκαλούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι περίπου 40 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στις αρχές του μήνα. Το δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, που επικαλείται την εν λόγω πληροφορία, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή και οι κάτοικοι απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες.

Ο πρώην δήμαρχος Ερμιονίδας, γιατρός Δημήτρης Καμιζής ζητά με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook από τους αρμόδιους φορείς να απαντήσουν υπεύθυνα για το αν τελικά προστέθηκαν και άλλοι φιλοξενούμενοι στη δομή εν μέσω πανδημίας.

«Η πληροφορία αυτή, εάν επιβεβαιωθεί, έχει ιδιαίτερη σημασία για την υπόθεση του Κρανιδίου, καθώς δεν αποκλείεται οι νεοαφιχθέντες να μετέφεραν τον ιό στο ξενοδοχείο. Κάποιοι λένε ότι είδαν τα πούλμαν που τους μετέφεραν αρχές Απριλίου. Αν όντως συνέβη αυτό, υπεβλήθησαν σε τεστ προτού εγκατασταθούν στη δομή αυτοί οι άνθρωποι; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα» αναφέρει ο ίδιος στη «δημοκρατία», προσθέτοντας πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα επιχειρείται μια προσπάθεια ενοχοποίησης της καθαρίστριας του ξενοδοχείου.

«Πολλοί λένε πως η εργαζόμενη γυναίκα είναι αυτή που προκάλεσε τη διασπορά του ιού, όμως μπορεί να συνέβη και το αντίστροφο, να μολύνθηκε δηλαδή η ίδια από τους διαμένοντες» τονίζει με νόημα ο κ. Καμιζής.

Εκείνο που τον προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι μέχρι πρότινος οι εκατοντάδες Αφρικανοί που διαμένουν από τα τέλη Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο του Κρανιδίου τριγυρνούσαν ανενόχλητοι στις γύρω περιοχές, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους, υπακούοντας στις υποδείξεις των ειδικών.

«Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μετακινούνται κατά δεκάδες χωρίς μέτρα προφύλαξης. Δεν εποπτεύονται από κάποιους για το αν εφαρμόζουν ή όχι τα μέτρα προστασίας; Αυτό είναι ένας ανάποδος ρατσισμός και η συμπεριφορά τους αυτή ενέχει κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των υπόλοιπων πολιτών» υποστηρίζει ο πρώην δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο το οποίο φιλοξενεί τους 471 Αφρικανούς είναι σε καραντίνα και ο Δήμος Ερμιονίδας έχει τεθεί σε μερικό περιορισμό για 14 ημέρες. Έξω από τη δομή έχουν στηθεί, με τη βοήθεια του Στρατού, σκηνές, από όπου θα γίνεται ο συντονισμός προκειμένου να ελέγχεται η κατάσταση.

Οι αρμόδιοι φορείς, πάντως, θα πρέπει να απαντήσουν άμεσα σε τρία βασικά ερωτήματα:

Όντως έγινε η μεταφορά μεταναστών από την Ιταλία εν μέσω πανδημίας;

2. Ελέγχθηκαν εξονυχιστικά οι άνθρωποι αυτοί;

3. Γιατί τους δεχτήκαμε από μια χώρα υψηλού κινδύνου, όπως η Ιταλία;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.