Μετά τις ΗΠΑ και η ΕΕ κτυπάει ύπουλα την Ελλάδα στο Σκοπιανό: Όλοι οι «εταίροι» απαιτούν την αλλαγή της Ιστορίας

Μετά τις ΗΠΑ και η ΕΕ κτυπάει ύπουλα την Ελλάδα στο Σκοπιανό: Όλοι οι «εταίροι» απαιτούν την αλλαγή της Ιστορίας

Μετά τις ΗΠΑ και η ΕΕ κτυπάει ύπουλα την Ελλάδα στο Σκοπιανό: Όλοι οι «εταίροι» απαιτούν την αλλαγή της Ιστορίας

Πρέπει να είναι όλοι συνενοημένοι σε ΕΕ και ΗΠΑ, αλλιώς δεν εξηγείται η λαχτάρα τους να ονομάσουν με το ζόρι τα Σκόπια «Μακεδονία» και να υποχρεώσουν της Ελλάδα να εκχωρήσει το όνομα και τα ιστορικά δικαιώματα.

Μετά τις ΗΠΑ και η ΕΕ κτυπάει ύπουλα την Ελλάδα στο Σκοπιανό. Όλοι τους απαιτούν την αλλαγή της Ιστορίας.

Εντύπωση προκαλεί το πως δημιουργήθηκε από το πουθενά ένα ιστορικό ανέκδοτο το οποίο όλοι μαζί, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιχειρούν ναν τους δώσουν διαστάσεις πραγματικότητας.

Επιχειρούν να εφαρμόσουν την ρήση του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε».

Αλλάζουν την παγιωμένη από αιώνες Ιστορία και την αντικαθιστούν με σενάρια που γράφονται μόνο στο Χόλιγουντ και παίχτηκαν σε σειρές τύπου «Xena, the warrior princess» όπου ζούσαν την ίδια χρονική στιγμή ο Ηρακλής, η βασίλισσα Ζηνοβία και ο… Ιούλιος Καίσαρας!

ΗΠΑ και Γεμρανία κρύβονται πίσω από αυτή την παρωδία.

Οι ΗΠΑ θέλουν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άμεσα για να ολοκληρώσουν την στρατηγική περικύκλωση της Σερβίας και την εκδίωξη της Μόσχας από τα Βαλκάνια πριν προλάβει ο ρωσικός παράγοντας να αντεπιτεθεί μέσω αλλαγής καταστάσεων στις ορθόδοξες χώρες.

Οι Γερμανοί πάλι επιδιώκουν την έξοδό τους στο Αιγαίο και την δημιουργία μικρών κρατών δορυφόρων.Έτσι ο κατεξοχήν αρμόδιος να εκπροσωπεί την ΕΕ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων όχι μόνο αποκάλεσε και πάλι τη γειτονική χώρα «Μακεδονία» αλλά και χαρακτήρισε «γραφειοκρατική ορολογία» την ονομασία ΠΓΔΜ!

«Στη “Μακεδονία”, την ΠΓΔΜ, όπως λέγεται στην γραφειοκρατική ορολογία, διαπίστωσα ότι οι “Μακεδόνες” σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ευρώπης. Αλλά δεν υποσχέθηκα σε κανέναν μια ημερομηνία ένταξης. Και δεν ανακοίνωσα ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων ούτε σε εκείνους οι οποίοι δεν βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις. Το θέμα για μένα είναι η ουσία των διαπραγματεύσεων και όχι ο προσδιορισμός ημερομηνίας. Οι προθεσμίες με ενδιαφέρουν, αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχάσω την ουσία των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle.O Γιούνκερ σημείωσε ότι τα Σκόπια κάνουν βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της Ευρώπης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υποσχέθηκε σε καμία χώρα συγκεκριμένη ημερομηνία ένταξης ή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι στους όρους ένταξης περιλαμβάνεται και η διευθέτηση συνοριακών διενέξεων.

Μόνο που αν παραδώσουμε στους Σκοπιανούς το όνομα «Μακεδονία» δεν πρόκειται να διευθετήσουμε συνοριακές διενέξεις αλλά θα ανοίξουμε τον «ασκό του Αιόλου» για τις μελλοντικές γενιές.

Δημοσίευση στα Social Media

Newskamatero

Related Posts

Ο καπνός της πυρκαγιάς στην Εύβοια μέσα από αεροπλάνο [εικόνες]

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο καπνός της πυρκαγιάς στην Εύβοια μέσα από αεροπλάνο [εικόνες]

Create AccountLog In Your Account