ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετά την… κορονοπροπαγάνδα έρχονται εκλογές;

1 min read

Πάλι καλά που υπάρχουν η κυβερνητική… κορονοπροπαγάνδα και οι δημοσιογραφικοί παπαγάλοι που την διαλαλούν για να μας διασκεδάζουν, αλλιώς η καραντίνα θα ήταν ανυπόφορη.

Μόνο… ότι αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός θα έπρεπε να τον εφεύρουμε, δεν μας έχουν πει ακόμη οι κυβερνώντες, όπως είχαν πει κάποτε για να δικαιολογήσουν το μνημονιακό τσάκισμα. Ποιος ξέρει, με τη φόρα που έχουν πάρει αγκαλιά με τον… ισχυρό σύμμαχο κορονοϊό που επισκιάζει τα πάντα μπορεί να τους ξεφύγει.

Είναι λίγο άκομψο να χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικός σύμμαχος ο κορονοϊός, αλλά δυστυχώς ο τρόπος που τον εκμεταλλεύεται το Μαξίμου για να σκεπάσει τα λάθη και τις μετεκλογικές κυβιστήσεις ώστε να στρώσει το έδαφος για την επόμενη μέρα το αποδεικνύει περίτρανα.

Βέβαια αρκετοί από τους συμπολίτες μας μένουν στο προφανές, ήτοι την καραντίνα για την ανάσχεση του φονικού ιού, χειροκροτώντας τον πρωθυπουργό για το αυτονόητο. Δηλαδή… σύντροφοι συμπολίτες, τί έπρεπε να κάνει; Να μας αφήσει να ψοφήσουμε σαν τα ποντίκια;

Κι ας μην σπεύσουν διάφοροι καλοθελητές να πουν ότι ήμασταν από τις λίγες χώρες που λάβαμε άμεσα μέτρα ανάσχεσης του ιού, καθώς η απόφαση ήταν μονόδρομος.

Διότι φανταστείτε τι είχε να συμβεί στην κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα των μνημονίων αν προστίθονταν μερικές χιλιάδες φέρετρα. Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε…

Αντίθετα οι ισχυρές χώρες που καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα φοβούμενες να μην καταρρεύσουν οι οικονομίες τους με τα γνωστά αποτελέσματα, θα αντέξουν τις συνέπειες ανοίγοντας τις κάνουλες ρευστότητας.

Ακούγεται κυνικό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Που να την δουν ωστόσο οι ευκολόπιστοι συμπολίτες μας όταν επικρατεί ο φόβος, τον οποίο εκμεταλλεύεται το Μαξίμου για να διώξει από πάνω του τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που έλεγε προεκλογικά για να υφαρπάξει τις ψήφους τους;

Ακούγεται πάντως ότι ο πρωθυπουργός δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο το μομέντουμ, καθώς γνωρίζει ότι όταν κληθεί να διαχειριστεί τα συντρίμμια του κορονοϊού η ευκαιριακή λαϊκή αποδοχή θα αρχίσει να φθίνει για ευνόητους λόγους.

Κι αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει κάποια αναπάντεχη αύξηση σε κρούσματα και θανάτους, θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.

Έτσι, λένε οι κακές γλώσσες, θα είναι πιο εύκολο να διαχειριστεί την μετα-κορονοϊό εποχή γιατί θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, κάτι που θα καταστήσει αδιαμφισβήτητη την πολιτική του κυριαρχία.

Δε λέμε, ευφυής η σκέψη αν ισχύει.

Μονό που είναι λιγάκι ριψοκίνδυνη.

Εκτός κι αν νομίζουν οι φωστήρες του Μαξίμου ότι με τον κορονοϊό και τον «μπαμπούλα» του ΣΥΡΙΖΑ που θα χρησιμοποιήσουν προς άγραν ψήφων, έχουν τη νίκη στο τσεπάκι τους και θα πάρουν ανάλογα ποσοστά με του Ιουλίου.

Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα.

Κατ΄ αρχήν, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να βρει ένα ισχυρό αφήγημα για τους λόγους που προκηρύσσει εκλογές.

Κι από την στιγμή που ο λαός του έδωσε ισχυρή αυτοδυναμία για να διαχειριστεί όποιο εμπόδιο του εμφανιζόταν, θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να τον πείσει να τον ξαναεμπιστευτεί.

Επίσης θα πρέπει να πει στον λαό συγκεκριμένα πως θα τον ανακουφίσει από την νέα ανέχεια που θα μαυρίσει πάλι τη ζωή του.

Διότι αν πιστεύει ότι θα τον πείσει μέσω επιδομάτων και διευκολύνσεων ελεημοσύνης, την ώρα που μοιράζει εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να τον λιβανίζουν, εξυπηρετεί εξόφθαλμα τα συμφέροντα των εργοδοτών και πετάει ξεροκόμματα στη δημόσια υγεία χειροκροτώντας από τα μπαλκόνια την ιδιωτική, πλανάται πλάνην οικτράν.

Επιπλέον θα πρέπει να του πει τι θα κάνει συγκεκριμένα για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα του μεταναστευτικού. Καλές οι επικοινωνιακές πομφόλυγες με τον όψιμο πατριωτισμό του Έβρου, αλλά απ΄ ότι βλέπουμε η αλληλεγγύη των Βρυξελλών αρκέστηκε σε ολίγα φραγκοδίφραγκα και οι μουσαφιραίοι θα μας μείνουν αμανάτι μαζί με αυτούς που θα έρθουν από τη Λιβύη.

Παράλληλα θα πρέπει να τον πείσει με επιχειρήματα γιατί προέβη στην… μεγαλειώδη κωλοτούμπα των Πρεσπών και τον άφησε με… την σάρισα στο χέρι.

Όπως ομοίως θα πρέπει να του ξεκαθαρίσει εάν συνεχίζουν να ισχύουν και τα περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και απώλειας του Καστελόριζου προς διατήρηση της κυριαρχίας των υπόλοιπων νησιών, που υποστήριζαν τόσο η αδερφή του όσο κι ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας.

Επειδή λοιπόν φρονούμε ότι δεν θα βρει πειστικές απαντήσεις, καλύτερα να μην προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρακαλάει γονατιστός τη Φώφη να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Μια χαρά μπορεί να διαχειριστεί τα ερείπια του κορονοϊού και με τους 158 βουλευτές που έχει.

Άλλωστε δεν προβλέπεται να σοβαρεύεται ο Τσίπρας, οπότε τι τις θέλει τις απρόβλεπτες εξελίξεις;

Ας συνάψει κι ένα κορονο-μνημόνιο με τις Βρυξέλλες για να μοιράσει περισσότερο χρήμα σε ημετέρους και κομματικούς κλακαδόρους, κι ας κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Περισσότερες πιθανότητες θα έχει να βγει πάλι αυτοδύναμος.

Αυτά προς το παρόν. Αν διαπιστώσουμε ότι παρεκκλίνει των συμβουλών μας ο πρωθυπουργός θα επανέλθουμε με πιο ρηξικέλευθες προτάσεις.

Μέχρι τότε ελπίζουμε να συνεχίσει να μας διασκεδάζει η… κορονοπροπαγάνδα με σκηνές όπως αυτή με το κούρεμα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Πάλι καλά που γλυτώσαμε από τους συριζαίους…

Ουάου…!!!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.