ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετά την κατάρρευση του κράτους η κυβέρνηση Μητσοτάκη τάζει μείωση λογαριασμών της ΔΕΗ στους παγωμένους πολίτες

1 min read

Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ» η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε μέσα σε λίγα 24ωρα, αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ το προβλήματα παραμένουν σοβαρά σε αρκετές περιοχές, όπου συμπληρώνονται τέσσερις ημέρες χωρίς ηλεκτρικό.

Κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμοι και ΔΕΔΔΗΕ επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ, επιχειρώντας να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες για το μπάχαλο, κι όμως ο πρωθυπουργός άρχισε να τάζει παρεμβάσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες.

Πάνω στο δράμα και στην ταλαιπωρία των πολιτών η κυβέρνηση ήρθε να κάνει μικροπολιτική και να τάξει σε πολίτες ρυθμίσεις που θα «χρυσώσουν» το χάπι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στην Κ.Ο. της Ν.Δ., είπε ότι «θα μάθουμε από αυτή την κρίση» και ότι ενοχλήθηκε από το πινγκ πονγκ των ευθυνών από τους συναρμόδιους φορείς.

Ενώ στη συνέχεια έσπευσε να ανακοινώσει ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να υπάρξει μείωση για τον μήνα Φλεβάρη στον λογαριασμό του ρεύματος των πολιτών που έμειναν στο σκοτάδι «ως μία κίνηση καλής θέλησης»…

Μάλιστα όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν ζητήθηκε αντίστοιχη κίνηση καλής θέσης και από τους ιδιώτες παρόχους. Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι κάτοικοι δεν είναι πελάτες της ΔΕΗ και έχουν παραμείνει χωρίς ρεύμα, δεν πρόκειται να δουν καμία μείωση στους λογαριασμούς τους.

Έκανε, ακόμη, λόγο για νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρχει αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας. «Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο» είπε.

Ενώ μετά την καταστροφή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ενίσχυση των υποδομών. «Πριν χτυπήσει η κακοκαιρία είχαμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια. Θα μάθουμε λοιπόν από αυτή την κρίση, θα γίνουμε καλύτεροι και στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης» τόνισε ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.