ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετά από τους Αμερικανούς και οι Γάλλοι κάνουν ασκήσεις με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο

1 min read

Οι Αμερικανοί έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την στροφή προσέγγισης προς την Τουρκία. Με πολλά προβλήματα, καχυποψία και διστακτικότητα, αλλά πάντως έχουν αλλάξει τη στάση τους έναντι του καθεστώτος Ερντογάν.

Συμβαίνει το ίδιο και με τους Γάλλους, οι οποίοι κατά καιρούς είχαν πολύ “περίπλοκες” σχέσεις με την Άγκυρα; Έτσι φαίνεται και σ΄ αυτό βοηθάμε κι εμείς…

Οι κόντρες που έχει το Παρίσι με την Άγκυρα, ειδικά στα θέματα της Συρίας και των Κούρδων δεν εμποδίζουν σε τίποτα τη στρατιωτική τους συνεργασία, η οποία φαίνεται ότι μπαίνει σε νέα φάση. Να σημειώσουμε ότι η Γαλλία ήταν και είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές οπλικών συστημάτων για την Ελλάδα. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν έχει πουλήσει ποτέ κανένα από τα όπλα που μας προμήθευσε, στην Τουρκία.

Η Ελλάδα έχει τα Mirage και μία σειρά όπλων που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία. Οι Scalp και οι Exocet για παράδειγμα. Για λόγους που καλό θα ΄ναι κάποια στιγμή να αναλυθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αφήσει αυτά τα όπλα να απαξιωθούν.

Η Γαλλία από την άλλη δείχνει ότι ψάχνει “εξοπλιστικές συνεργασίες” με την Τουρκία. Η κοινοπραξία Eurosam [Thales και η MBDA] προσπάθησε στο παρελθόν να εμπλακεί με το πρόγραμμα αντιαεροπορικού συστήματος της Τουρκίας.

Τώρα έγινε γνωστό ότι πολεμικό πλοίο του Γαλλικού στόλου, η φρεγάτα “Aconite”  κάνει άσκηση μαζί με την τουρκική φρεγάτα  TCG Giresun.Τα δύο πολεμικά πλοία πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο και εκτελούν μια σειρά ναυτικών σεναρίων. Η περιοχή στην οποία επέλεξαν να κάνουν συνεκπαίδευση έχει φυσικά ενδιαφέρον .

Όλα αυτά γίνονται την ίδια ώρα και περίπου στην ίδια περιοχή όπου το τουρκικό σκάφος Barbaros, με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων κάνει “επίδειξη σημαίας” . Φαίνεται ότι αυτό έχει αρχίσει να μην αποτελεί πρόβλημα ούτε για τους Γάλλους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.