Μετά από 90 χρόνια… ξανά “λεωφόρος Ευελπίδων” η γνωστή Βάρης – Κορωπίου

Newskamatero

Μια πολύ τιμητική απόφαση, όμοια με αυτήν που είχε λάβει ο Δήμος Αθηναίων πριν 90 χρόνια, έλαβαν τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Κρωπίας και Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από πρόταση του ΓΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr από τις αρχές του χρόνου κινήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο και μέσα στον Νοέμβριο του 2018 κατά πάσα πιθανότητα, θα ολοκληρωθεί η μετονομασία της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου σε λεωφόρο Ευελπίδων.

 

 

Πρόκειται στην ουσία για το τμήμα της οδού που ξεκινά από την παραλιακή και καταλήγει στο κτίριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1982.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος με επιστολές του στους δύο δημάρχους, Κρωπίας και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ζήτησε στα μέσα Ιανουαρίου τη μετονομασία της Λεωφόρου Βάρης Κορωπίου σε «Λεωφόρο Ευελπίδων».

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Σαλβίνι: Όχι σε μετανάστες από Γερμανία, κλείνουμε αεροδρόμια

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου βάσει των οποίων η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει πίσω στην Ιταλία μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποόοι είχαν εισέλθει στην ΕΕ περνώντας από το ιταλικό έδαφος. «Δεν θα δεχτούμε πτήσεις τσάρτερ οι οποίες δεν έχουν λάβει […]