ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετ’ εμποδίων και πάλι η τηλεκπαίδευση: «Πέφτει» το Webex

1 min read

Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το μεσημέρι, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν προβλήματα. Πολλοί ήταν οι καθηγητές που δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, ενώ σε άλλους το webex δεν… λειτουργούσε καθόλου.

Αντίστοιχα προβλήματα σύνδεσης αντιμετώπισαν και γονείς και μαθητές που προσπαθούσαν να συνδεθούν.

Όπως αναφέρουν δάσκαλοι στο tvxs.gr: «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα παντού. Το δίκτυο δεν άντεξε. Μέχρι τις 3 με 3.30 κάναμε μάθημα με κάποια προβλήματα. Αλλά μετά τις 3.30 δεν μπορούσες να ανοίξεις καν την ψηφιακή σου τάξη».

«Ομαλά κυλά η τηλεκπαίδευση» λέει το υπουργείο Παιδείας…

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο απολογισμός της πρώτης μέρας κρίθηκε θετικός και χαρακτηρίζει τα προβλήματα, που εμφανίστηκαν «κατά περίπτωση» και όχι γενικευμένα.

Σύμφωνα πάντα με τους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, σήμερα το μεσημέρι στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex ήταν συνδεδεμένα 47.000 τμήματα από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παραδέχτηκε στη Βουλή ότι υπήρξαν προβλήματα καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα αλλά, όπως είπε, με τη συνδρομή των υπηρεσιών του κράτους αλλά και την τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών λύνονται.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε την ισότιμη, απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξαλείφοντας τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύψουν, αναζητώντας βέλτιστες λύσεις για όλους. Ευχαριστούμε θερμά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εποικοδομητική συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης τους παρόχους τηλεφωνίας, τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, που με προσωπική προσφορά ή μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, συμβάλλουν στην αδιάλειπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας και αποτελούν θετικό παράδειγμα. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί», είπε η υπουργός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.