ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Mesut Hakki: «Αιτία πολέμου αν επιτεθεί η Ελλάδα σε τουρκικό ερευνητικό πλοίο στην Μεσόγειο (Κρήτη)»

1 min read

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, Μεσούτ Χακκί  απείλησε ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο σε περίπτωση που εκείνη αντιδράσει και προστατέψει την υφαλοκρηπίδα της εάν η Άγκυρα στείλει ερευνητικό πλοίο νοτίως της Κρήτης.

«Η Τουρκία θα θεωρήσει όποιαδήποτε επίθεση της Ελλάδας σε ερευνητικό πλοίο στην Μεσόγειο ως αιτία πολέμους και το Ισραήλ θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα εάν επιτεθεί σε τουρκικά πλοία».

O Mesut Hakkı Caşın είναι μέλος του προεδρικού συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική, του προέδρου Ερντογάν και
συνεπώς έχει θεσμικό ρόλο στην διαμόρφωση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο συγκεκριμένος πρόσφατα είπε πως δεν μπορεί «μια χώρα 8,5 εκατ. κατοίκων να μας περιορίζει στην θάλασσα» αναφερόμενος φυσικά στην Ελλάδα (η οποία έχει 11 εκατ. κατοίκους αλλά προφανώς ο Τούρκος σύμβουλος υπολογίζει τον ενεργό πληθυσμό).

«Οι Τούρκοι είναι εγγόνια του Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα που κυριαρχούσε στην Μεσόγειο. Ο αρχαίος οθωμανικός νόμος απαιτούσε από το πλοίο να πληρώσει διόδια για να περάσει (από τα στενά το Γιβραλτάρ). Σε ένα όχι τόσο μακρινό παρελθόν και μιλάω για το 1830, η Αμερική έπρεπε να πληρώσει το τουρκικό Ναυτικό για να περάσει από το Γιβραλτάρ. Τολμά τώρα η Ελλάδα των 8,5 εκ. κατοίκων να μας περιορίζει στην θάλασσα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.