ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός – Ολο το σχέδιο

1 min read

Πώς αντιδρούν οδηγοί λεωφορείων και τι λένε οι επιβάτες στο OPEN TV

Τη φόρμουλα για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού αναζητεί η κυβέρνηση και για τα Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΗδη εξετάζονται διάφορα σενάρια ενώ οι οδηγοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, εμφανίζονται προβληματισμένοι γιατί θεωρούν ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ότι τηρούνται πράγματι τα μέτρα την ώρα που γίνονται τα δρομολόγια. 

Τις προηγούμενες ημέρες έκαναν το γύρο των ελληνικών Μέσων εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία. Αυτές τις εικόνες θέλει να περιορίσει η κυβέρνηση, ειδικά μετά τις 4 Μαΐου, όπου η χώρα θα μπει στη φάση της άρσης των περιορισμών. «Εδώ και τέσσερις με πέντε μέρες ο κόσμος έχει αυξηθεί», αναφέρει στην κάμερα του OPEN οδηγός λεωφορείου με έναν από τους επιβάτες να αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες στα λεωφορεία υπάρχει περισσότερη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Γι’ αυτό και αναζητείται η «χρυσή τομή» τόσο για να κινηθούν οι πολίτες με τα Μέσα όσο και για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. 

Το «σπάσιμο» των ωρών αιχμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Για να επιτευχθεί η αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι οδηγοί, βέβαια, δεν ξέρουν αν κατά τη διάρκεια των δρομολογίων θα ελέγχονται οι αποστάσεις. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει:  Η προσέλευση των εργαζομένων σε Δημόσιο και εμπορικά καταστήματα να γίνεται τμηματικά. Γι’ αυτό και η πρόταση του υπουργείου Μεταφορών είναι πώς αν χρειαστεί θα «σπάσει» η προσέλευση σε τρεις διακριτές φάσεις, αντί να έχουμε το μεγάλο κύμα από τις 07:30 έως τις 08:30. 

Δείτε το χαρακτηριστικό ρεπορτάζ του OPEN TV 

Δημοσίευση στα Social Media