ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μέρκελ, Μακρόν και Κόντε απειλούν με κυρώσεις για τις παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

1 min read

Μέρκελ, Μακρόν και Κόντε απειλούν με κυρώσεις για τις παραβιάσεις του εμπάρκγο όπλων στη Λιβύη, δεσμεύονται για στήριξη της επιχείρησης “Irini” και καλούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε κατάπαυση του πυρός.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Συγκεκριμένα στην κοινή δήλωση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Καγκελάριου της Γερμανίας και του Πρωθυπουργού της Ιταλίας αναφέρονται τα εξής:

“Συναντηθήκαμε σήμερα στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να συζητήσουμε την κατάσταση στη Λιβύη. Συμμεριζόμαστε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις αυξανόμενες στρατιωτικές εντάσεις σε αυτήν τη χώρα και τον αυξημένο κίνδυνο περιφερειακής κλιμάκωσης. Καλούμε λοιπόν όλα τα μέρη στη Λιβύη και τους ξένους υποστηρικτές τους να σταματήσουν αμέσως τις μάχες και να θέσουν τέρμα στη συνεχιζόμενη στρατιωτική κλιμάκωση σε ολόκληρη τη χώρα”.

“Καλούμε επίσης όλους τους ξένους φορείς να θέσουν τέρμα στην αυξανόμενη παρέμβασή τους και να σεβαστούν πλήρως το εμπάργκο όπλων που καθιέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την πλήρη αποτελεσματικότητα της Επιχείρησης Irini προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση στο έδαφος. Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε την πιθανή χρήση κυρώσεων εάν συνεχιστούν οι παραβιάσεις του εμπάργκο στη θάλασσα, στην ξηρά ή στον αέρα και προσβλέπουμε στις προτάσεις που ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας θα το κάνει για αυτό”.

“Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να επιτύχουν την υπογραφή μόνιμης και αξιόπιστης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της επιτροπής 5 + 5. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, ενθαρρύνουμε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη να διερευνήσουν όλες τις επιλογές για τη μείωση των εντάσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων μιας μεγάλης αποδέσμευσης δυνάμεων ή ακόμη και πιθανής αποστρατικοποίησης σε ορισμένες περιοχές. Επιβεβαιώνουμε εκ νέου την ανάγκη διορισμού ενός ειδικού εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στη Λιβύη”.

“Υπενθυμίζουμε σε όλα τα Λιβυκά και διεθνή μέρη ότι μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη πρέπει να είναι πλήρως περιεκτική και να βασίζεται στα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου. Υπενθυμίζουμε επίσης την ανάγκη γρήγορης άρσης του αποκλεισμού πετρελαίου και διασφάλιση μιας δίκαιης και διαφανούς κατανομής των εσόδων από το πετρέλαιο προς όφελος όλων των πολιτών”, καταλήγουν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.