ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεξικό Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

1 min read

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό ξεπέρασε χθες Δευτέρα το όριο των 10.000 νεκρών, την ημέρα της έναρξης της διαδικασίας σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 237 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2.771 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 10.167 νεκρούς επί συνόλου 93.435 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Το Μεξικό είναι χώρα με τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στη Λατινική Αμερική, πίσω μόνο από τη Βραζιλία (29.937 θάνατοι).

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης τονίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί χωρίς αυτό να έχει διαγνωστεί είναι πολλαπλάσιος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Χθες Δευτέρα μολαταύτα δεκάδες χιλιάδες εργάτες μπήκαν στις ουρές για να επιστρέψουν στα εργοστάσια αυτοκινητοβιομηχανιών στα σύνορα με τις ΗΠΑ, που προστέθηκαν στον κατάλογο των εταιρειών η λειτουργία των οποίων θεωρείται «απολύτως απαραίτητη» κι έτσι μπόρεσαν να ανοίξουν ξανά.

Στο εργοστάσιο της Flex Ltd στη Σιουδάδ Χουάρες, που προμηθεύει ανταλλακτικά στη Ford Motor Co και στη Fiat Chrysler, προσωπικό έπαιρνε τη θερμοκρασία των εργατών. Ένα πανό έγραφε «Καλωσορίσατε! Εργαστήκαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας για να σας περιμένει ένα ασφαλές και καθαρό εργοστάσιο».

Ο δήμαρχος της Χουάρες Αρμάντο Καβάδα υπολόγισε ότι περί το 30% των εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία (300.000 συνολικά) επέστρεψε στη δουλειά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.