ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μείζον θέμα με πλαστογράφηση ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ – εμπλοκή υπουργείων

1 min read

Συνέχεια δίδεται σήμερα στην υπόθεση Φουρθιώτη με την αποκάλυψη πως η ΕΣΗΕΑ ήταν ενήμερη για υπόθεση πλαστογραφίας ταυτότητας μέλους της αλλά και χρήσης της προκειμένου να αποσπαστεί διαπίστευση από διάφορα υπουργεία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα documentonews.gr το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ ενημερώθηκε από τις 9 Φεβρουαρίου ότι ο Φουρθιώτης χρησιμοποιεί ταυτότητα της ένωσης αιτούμενος μάλιστα διαπιστεύσεις σε διάφορα υπουργεία.

Σύμφωνα μάλιστα με φωτογραφικό υλικό που προσκομίζει η ιστοσελίδα αλλά και μαρτυρία του φωτορεπόρτερ της Μάριου Ραφαήλ Μπίκου, ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν λέγοντας: “είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ” και επιδικνύοντας μάλιστα ένα δελτίο διαπίστευσης σε υπουργείο!

Αιτία του επεισοδίου ήταν το ότι ο ρεπόρτερ φωτογράφιζε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, δηλαδή σε δημόσιο χώρο, την πομπή ασφαλείας του Φουρθιώτη, την οποία τότε η αστυνομία διαβεβαίωνε ότι δεν είχε.

Το ντοκουμέντο ότι η ΕΣΗΕΑ γνώριζε

Το ύποπτο της υπόθεσης σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι ότι ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται μπροστά σε μια υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφου της, αλλά και χρήσης των εγγράφων αυτών (δηλαδή αδικήματα πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσης) δεν παίρνει την απόφαση να οδηγήσει την υπόθεση στον εισαγγέλεα όπως οφείλει, αλλά φαίνεται να διαπραγματεύεται με το νομικό σύμβουλο του Φουρθιώτη!

Η ιστοσελίδα όμως περιγράφει και κάτι πραγματικά ανατριχιαστικό. Αφού δημοσιογράφος έκανε επαφή με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, η τελευταία αρνήθηκε ότι είχε γνώση του θέματος. Αποκαλύφθηκε όμως στην συνέχεια ότι είχε πλήρη γνώση του θέματος και μάλιστα είχε λάβει επιστολή από τον παρουσιαστή, με την οποία έριχνε την ευθύνη για την πλαστογραφία και την χρήση πλαστού εγγράφου, στην γραμματέα του! Και – σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα – η πρόεδρος ισχυρίστηκε πως αυτά είναι προσωπικά δεδομένα!

Δηλαδή μία τέτοια υπόθεση προφανώς δημοσίου συμφέροντος, καθότι εμπλέκεται όχι μόνο το δημοσιογραφικό λειτούργημα αλλά και το ίδιο το πολίτευμα, αφού στόχος της πλαστογραφίας ήταν η διαπίστευση σε υπουργεία, η ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι συνιστά θέμα προσωπικών δεδομένων!

Θεωρείται αυτονόητο πλέον ότι θα υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης, γιατί εάν ισχύουν όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα, δεν μιλάμε για μια απλή υπόθεση πλαστογραφίας αλλά για ένα τεράστιο σκάνδαλο που άπτεται και της εθνικής ασφάλειας.

Δημοσίευση στα Social Media