Δε. Σεπ 21st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μειωμένες κατά 30% οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. στα αστικά κέντρα – Αλωνίζουν οι ληστές στην Αττική

1 min readΕιδικότερα, σε όλη τη Βορειοανατολική Αττική, στην οποία περιλαμβάνονται περιοχές όπως η Κηφισιά, η Εκάλη, η Ερυθραία, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια και Χαλάνδρι, υπάρχουν ανά βάρδια 14 περιπολικά με 28 αστυνομικούς. Καθημερινά ο αριθμός τους σε τρεις βάρδιες ανέρχεται περίπου σε 42 περιπολικά με 84 αστυνομικούς. Αντίστοιχα σε κάθε βάρδια υπάρχουν –κατά προσέγγιση– σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε ο «Ε.Τ.», 4 ομάδες ΔΙΑΣ.Δραματική είναι η εικόνα των περιπολιών και στη Νοτιοανατολική Αττική, που περιλαμβάνει περιοχές όπως το Παλαιό Φάληρο, η Γλυφάδα, η Βουλιαγμένη, ο Αλιμος, η Βούλα, η Βάρη και το Κορωπί, καθώς ανά βάρδια υπάρχουν μόλις 4 περιπολικά με 8 αστυνομικούς και περίπου δύο με τρεις ομάδες ΔΙΑΣ. Ημερησίως στη συγκεκριμένη περιοχή περιπολούν 12 οχήματα με 24 αστυνομικούς, αριθμός ιδιαίτερα μικρός για τις ανάγκες των κατοίκων.

«Οι συγκεκριμένες περιπολίες δεν είναι ίδιες κάθε φορά, καθώς αρκετοί αστυνομικοί από αυτούς διατίθενται σε αστυνομικά μέτρα και σταθερούς στόχους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως περιπολούν ολοένα και λιγότεροι αστυνομικοί, αν εξαιρέσει κανείς τους άνδρες των Τμημάτων Ασφαλείας της εκάστοτε περιοχής», δηλώνει στον «Ε.Τ.» ασφαλής αστυνομική πηγή που έχει σαφή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των μειωμένων περιπολιών είναι αυτό της ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς περιπολούν σε όλο το κέντρο συνολικά έξι ομάδες. «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία μείωση της τάξεως του 30% στο προσωπικό των αστυνομικών δυνάμεων που υπηρετούν στη δίκυκλη αστυνόμευση της ΔΙΑΣ και στα περιπολικά και αυτό έχει επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση με τις περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής», μας είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κυριακάκος, αστυνομικός της Αμεσης Δράσης και αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας. «Ο κόσμος μπορεί να λείπει. Δυστυχώς οι περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών παραμένουν ίδιες. Οι λίγες πεζές περιπολίες που μπορεί να εξήλθαν τον τελευταίο καιρό αντιλαμβάνεστε ότι και με τις καιρικές συνθήκες πολλές φορές δεν μπορούν να επιχειρήσουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακάκος.

Ολα αυτά την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πρόσφατα με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» πως «Ως τώρα δημιουργούνταν συνεχώς, άκριτα -σε πάρα πολλές περιπτώσεις- αστυνομικά τμήματα. Είχε κάποιος ένα μέσον κι έφτιαχνε αστυνομικό τμήμα στο χωριό του ή στην περιοχή του. Μειώσαμε, με βάση τις μελέτες που έγιναν σε κάθε περιοχή και μετά από συζητήσεις που έγιναν με τους τοπικούς φορείς, ορισμένα αστυνομικά τμήματα, αλλά δεν μειώσαμε το προσωπικό από αυτές τις περιοχές».

Την ίδια στιγμή οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας που ερευνούν την υπόθεση της αιματηρής ληστείας του επιχειρηματία προσπαθούν να σκιαγραφήσουν όσο πιο καθαρά γίνεται το προφίλ των δύο δραστών που επιτέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία. «Οι δράστες μιλούσαν άπταιστα ελληνικά. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως πρόκειται σίγουρα για Ελληνες. Υπάρχει μία ταύτιση και με ένα συμβάν που έγινε στα νότια προάστια, καθώς πρόκειται για δύο άτομα που χτύπησαν και στη συγκεκριμένη επίθεση», μας είπε χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή που έχει γνώση των ερευνών.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.