ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεϊμαράκης Η εικόνα της Ελλάδας που αναγεννάται, έχει εδραιωθεί και στη συνείδηση των Ευρωπαίων εταίρων μας

1 min read

Με βαθιά επίγνωση της φυσιογνωμίας του κόμματος, της παράδοσής του και του πολιτικού πολιτισμού που μας χαρακτηρίζει ξεκινούν σήμερα οι εργασίες ενός διαφορετικού μετεκλογικού συνεδρίου. Διαφορετικού γιατί πραγματοποιείται μετά από τρεις μεγάλες εκλογικές νίκες, των ευρωεκλογών, των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και των εθνικών εκλογών. Και είναι και διαφορετικό συνέδριο, διότι είναι ηλεκτρονικό συνέδριο, είναι ψηφιακό, ανανεωτικό, είναι φαντασμαγορικό, είναι φιλικό στο περιβάλλον. Και για αυτό σήμερα είναι γιορτή δημοκρατίας, ιστορικής σημασίας για την πορεία της ΝΔ» τόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό τους στο 13ο συνέδριο της ΝΔ

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι διότι οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Από αυτό το βήμα πέρυσι σας είχα πει ότι θα μας εμπιστευτούν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, με μεγάλη διαφορά και θα σύρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές. Και έτσι και έγινε. Η διαφορά στις ευρωεκλογές ήταν πρωτοφανής και ταυτόχρονα είχαμε πρωτοφανή νίκη στην αυτοδιοίκηση, με δημάρχους και περιφερειάρχες» είπε ο κ. Μεϊμαράκης καλωσορίζοντας τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Μείμαράκης, επισήμανε ότι η ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν το πρώτο κόμμα του χώρου σε όλη την Ευρώπη, με μεγάλη διαφορά. «Είχα τονίσει τότε, ότι στο επόμενο συνέδριο θα είμαστε κυβέρνηση και ο πρόεδρός μας θα μιλήσει ως πρωθυπουργός. Και έγινε – η ΝΔ είναι κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μας μιλήσει ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και εσείς κύριε πρόεδρε είμαι σίγουρος ότι αισθάνεστε δικαιωμένος γιατί έγινε πράξη αυτό που μας είχατε πει πριν ένα χρόνο, στο προηγούμενο συνέδριο. Μας ζητήσατε να σας δώσουμε τη δύναμη να ηγηθείτε μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας για να αλλάξουμε την πατρίδα μας, να την πάμε όλοι μαζί μπροστά. Και εμείς ακολουθώντας τη δική σας προτροπή και τη μαχητικότητά σαςς δώσαμε όλοι μαζί τη μάχη ενωμένοι. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, γιατί το μέλλον τώρα αρχίζει».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι ενωμένη λέγοντας: «Είμαστε όλοι εδώ μαζί, όχι μόνο για να εγγυηθούμε, όχι μόνο τη συνέχεια της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και για να μετεξελίξουμε την πορεία της χώρας, να τη μεταρρυθμίσουμε, να την αναγεννήσουμε. Είμαστε η πολιτική δύναμη για θετική αλλαγή. Είμαστε η πολιτική δύναμη σταθερότητας και προόδου και μιλάμε με όρους μέλλοντος».

Αναφερόμενος στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, υπογράμμισε ότι «πριν από πέντε μήνες η Ελλάδα άλλαξε σελίδα, και με την ψήφο τους οι Έλληνες έβαλαν στο περιθώριο τα άκρα, τους ακραίους, τους λαϊκισμούς, και μας εμπιστεύθηκαν. Ο λαϊκισμός ηττήθηκε, και ως ιδέα, και ως περιεχόμενο. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε, γιατί μπορεί να αντεπιτεθεί. Για αυτό εμείς, υπερασπιζόμενοι με σθένος τις ιδεολογικές θέσεις, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε το δρόμο του μέτρου, της μετριοπάθειας, της σύνθεσης, της συνεννόησης. Με πολιτικές που εμπνέουν, δημιουργούν πλειοψηφικό ρεύμα, μεταρρυθμιστικό και μπορούν να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των πολλών».

«Ο άμεσος στόχος μας, που ήταν η αποκατάσταση της σταθερότητας , της σιγουριάς και της εμπιστοσύνης, ακόμη και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν, ήδη έχει γίνει πραγματικότητα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Αυτή η εικόνα της Ελλάδας που αναγεννάται, της σύγχρονης Ελλάδας, έχει εδραιωθεί και στη συνείδηση των Ευρωπαίων εταίρων μας. Δεν μας αντιμετωπίζουν πλέον με καχυποψία και σκεπτικισμό. Η ΝΔ πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών συσχετισμών. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει αντιπρόεδρο στην ΕΕ και αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε την Κομισιόν, την οποία όπως είπε, την καταψήφισαν όσοι είναι εναντίον της Ευρώπης, και συνάχθηκε με την ΧΑ και την Λεπέν.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ευχαρίστησε όλους τους ανώνυμους μαχητές της ΝΔ, που κράτησαν ζωντανό το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές το 2015, «που κρατήσαμε ζωντανό το κόμμα και το παρέλαβε το 2016 η νέα γενιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πήγε πιο ψηλά, και θα αλλάξουμε την Ελλάδα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.