ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλος Περίπατος», τέλος! Το ΣτΕ ακύρωσε όλο το φαραωνικό σχέδιο Μπακογιάννη – Τα εκατ. ευρώ ποιος θα τα πληρώσει

1 min read

Απόφαση του ΣτΕ, το οποίο ακυρώνει “ως στερούμενες εξουσιοδοτικού ερείσματος” τόσο την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών με τίτλο “Επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19”, που αφορά στην ολοκλήρωση και ανάδειξη του “μεγάλου περιπάτου”, καθώς και την απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών 179/21.8.2020 με την οποία παρατάθηκε η ΚΥΑ και αφορά στις περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου και της Πλάκας.

Πρόκειται για ηχηρό χαστούκι στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη αλλά και μεγάλη ανακούφιση για τους χιλιάδες Αθηναίους που καταταλαιπωρήθηκαν από τον Μεγάλο Περίπατο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παραμένει έκθετος τόσο απένταντι στα εκατομμύρια πολιτών που ταλαιπωρήθηκαν επί μήνες όσο και για την κατασπατάληση 2 εκατομμυρίων ευρώ για ζαρντινιέρες, παγκάκια, ψευδοπιπεριές και ουασινγκτώνιες και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τη συντήρησή τους.

Ωστόσο παραμένει το μεγάλο ερώτημα τι θα γίνει με τα 2 εκατομμύρια ευρώ που κατασπαταλήθηκαν.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η κοινή υπουργική απόφαση που αφορά το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας», η ισχύς της οποίας λήγει την 21η Νοεμβρίου 2020, «δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα» στις διατάξεις δυο σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και ως εκ τούτου πρέπει να ακυρωθεί.

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη) με την υπ΄ αριθμ. 1992/2020 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση Αθηναίου δικηγόρου που ζητούσε την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.31688/21.5.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (παρατάθηκε η ισχύς της με νεώτερη υπουργική απόφαση έως 21 Νοεμβρίου 2020).

Το δικαστήριο έκρινε ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση που προβλέπει την λήψη μέτρων για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας», «δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις των ΠΝΠ τής 25.2.2020 και τής 20.3.2020, κατ’ επίκληση των οποίων εξεδόθη, και πρέπει, ως εκ τούτου, να ακυρωθεί, όπως και η υ.α. 179/21.8.2020, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της».

Ο Δήμος Αθηναίων απάντησε υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί κανονικά.

«Ο Μεγάλος Περίπατος συνεχίζεται με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Η απόφαση του ΣτΕ αφορά σε διαδικαστικές συστάσεις για την πιλοτική εφαρμογή του έργου. Ο Δήμος Αθηναίων με τον υφιστάμενο προγραμματισμό του προχωρά στην κατάθεση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και τη δημόσια διαβούλευση για την οριστική μορφή του Μεγάλου Περιπάτου».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.