ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγαλοπρεπέστατη ομολογία αποτυχίας: Πως πάνε να «μπαλώσουν» το… μαγείρεμα με τις εκκρεμείς συντάξεις

1 min read

Ομολογία αποτυχίας των χειρισμών του Υπουργού Εργασίας που έφεραν την εκτόξευση των εκκρεμών συντάξεων σε δυσθεώρητα ύψη, αποτελούν οι διατάξεις που ψηφίζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη Δευτέρα.

Με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης να φτάνουν τις 400 χιλιάδες, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», μετά από ενάμιση χρόνο απραξίας και παλινωδιών ο Γιάννης Βρούτσης σπεύδει άρον άρον να θεσπίσει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση στον ΕΦΚΑ από άλλους φορείς του Δημοσίου όσους υπαλλήλους μπορούν να διεκπεραιώσουν την απονομή συντάξεων.

Παράλληλα, ο ΕΦΚΑ θα παραιτηθεί από ένδικα μέσα που έχουν ήδη ασκηθεί κατά δικαστικών αποφάσεων και αποφάσεων προσωρινών διαταγών με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επαναπρόσληψη εργαζομένων σε υπηρεσίες του υπερταμείου.

Επίσης ενδεικτική του πανικού που επικρατεί στις τάξεις του Υπουργείου είναι η διάταξη που προβλέπει τη σύναψη συμβάσεων έργου σε συνταξιούχους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, αλλά και τα έξτρα μπόνους προς τους εργαζόμενους για την εκκαθάριση των συντάξεων που μπορεί να ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ.

Από τις υπόλοιπες διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας, ξεχωρίζουν οι εξής:

Όσοι εργοδότες που παίρνουν από τους εργαζόμενους τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο.

Η διαδικασία για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού αναβάλλεται για άλλους τέσσερις μήνες. Αντί του Μαρτίου, η τελική απόφαση από τον Υπουργό Εργασίας θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο του 2021.

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, από 31 Δεκεμβρίου που ισχύει σήμερα, η εφαρμογή του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Επομένως, επηρεάζεται δυσμενώς και το το δώρο του Πάσχα, όπως συνέβη και το δώρο των Χριστουγέννων.

Παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία καταβολής της δόσης του Νοεμβρίου, σε περίπτωση επανένταξης, σε καθεστώς ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, πληγέντων από την πανδημία οι οποίοι την απώλεσαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου έως και Οκτωβρίου 2020.

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, από 31 Δεκεμβρίου 2020 που ισχύει σήμερα, η ασφαλιστική ικανότητα έμμεσων μελών, την οποία διαθέτουν, μέχρι την 31η.12.2020, από 29.2.2020, που ορίζεται σήμερα.

Παρατείνεται έως την 28η.2.2021, με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης, η ασφαλιστική ικανότητα αυτοαπασχολουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών και ασφαλισμένων στον τ. ΟΓΑ, που τυχόν βαρύνονται µε χρεωστικό υπόλοιπο από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών τους για τα έτη 2017, 2018 και 2019.

Μόνο για το 2020 για τους απασχολούμενους σε τουριστικά, επισιτιστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα, μειώνονται από 100 σε 50 τα απαιτούμενα ένσημα για να λάβουν την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Επεκτείνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους οριζόμενους καλλιτέχνες, δημιουργούς και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.