ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ το “Φρούριο Έβρος”: Εκατοντάδες Λαθρομετανάστες εισβάλλουν καθημερινά στην Ελλάδα

1 min read

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ NEWSKAMATERO

Μας πουλάνε το παραμύθι ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ έγινε πόλεμος στον Έβρο και έτσι σταμάτησαν την εισβολή των λαθρομεταναστών.

Αποδεικνύεται ότι ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι και τίποτε άλλο, αφού λαθρομετανάστες συνεχίζουν να μπαίνουν στην χώρα από τα σύνορα. Μάλιστα, κάτοικοι του Έβρου προχώρησαν σε νέες καταγγελίες πως καθημερινά περνούν εκατοντάδες λαθρομετανάστες τα σύνορα και μπαίνουν παράνομα στην χώρα.

Κάτοικοι του Αμορίου καταγγέλλουν: «Εδώ και ένα χρόνο  και με μια μικρή διακοπή 20 ημερών κατά τα Χριστούγεννα, η κατάσταση είναι δραματική, ομάδες των 10,20 ακόμη και 50 ατόμων διέρχονται καθημερινά και περνάνε στην Ελλάδα».

Αυτό σημαίνει πως σε καθημερινή βάση εκατοντάδες άτομα περνάνε τα σύνορα. Μάλιστα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί την περίοδο του καλοκαιριού, που οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και η στάθμη του Έβρου χαμηλή. Όπως σημειώνει κάτοικος της περιοχής,  υπάρχει ένα πέρασμα στο σημείο όπου το δάσος της περιοχής φτάνει μέχρι το ποτάμι και διακόπτεται μόνο από τον εθνικό δρόμο και τη σιδηροδρομική γραμμή.

Έτσι οι διακινητές προτιμούν το συγκεκριμένο σημείο γιατί όποιος περνά, συνεχίζει με άνεση προς την ενδοχώρα, χωρίς να γίνεται εύκολα αντιληπτός

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι της περιοχής του Έβρου προχωρούν σε τέτοιες καταγγελίες, καθώς πριν λίγο καιρό το ίδιο είχαν καταγγείλει και κάτοικοι του Ορμενιού. Ότι δηλαδή ο Έβρος κάθε άλλο παρά «φρούριο» είναι.

Δημοσίευση στα Social Media