ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλη φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

1 min read

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες που έχουν περιοριστεί σε απόκρυμνες δασικές εκτάσεις, την ώρα που αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 ακίνητα κατεστραμμένα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ. patrastimes

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας, στην Αιγιάλεια.

Παράλληλα ενισχυμένες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έδωσαν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, υποστηριζόμενες από τα εναέρια μέσα, για να περιορίσουν την φωτιά, να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στόχος είναι να τεθούν τουλάχιστον υπο πλήρη έλεγχο τα ενεργά μέτωπα πριν απο το μεσημέρι, καθώς η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει νέα ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.  Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού 

   «Σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται, λόγω της φωτιάς, σκάφη του Λιμενικού στην θαλάσσια ζώνη στο ύψος της Αιγιάλειας, ώστε, αν χρειαστεί, να παράσχουν βοήθεια», ανέφερε στο ΑΠΕ, ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος. Το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε ανακοίνωση και για τις χθεσινές επιχειρήσεις σκαφών για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από την καιόμενη περιοχή. «Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οκτώ (08) ιδιωτικά σκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε και το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ.» . Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της. 

    Με τη συνδρομή των σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλωβίστηκαν συνολικά εκατόν επτά (107) άτομα από τις παραλίες Μπούκα, Λόγγος και το κάμπινγκ Tsoli , τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Παλαιό λιμένα Αιγίου, όπου βρισκόταν κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών».

Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών 

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για μεγάλες καταστροφές ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνας. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 30 οικίες , επαγγελματικούς χώρους αποθήκες και στάβλους που έχουν καταστραφεί

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.