ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλη νίκη Τζόκοβιτς για όλο τον ελεύθερο κόσμο η αθώωσή του»

1 min read

Η οικογένεια του Νόλε μίλησε σε συνέντευξη Τύπου, αφότου κέρδισε τη δικαστική του υπόθεση για τη βίζα από δικαστήριο της Αυστραλίας.

Η συνέντευξη Τύπου της οικογένειας του Τζόκοβιτς πραγματοποιήθηκε και ο Νόβακ δεν έδωσε τελικά το παρών μέσω βιντεοκλήσης. Τι είπαν οι συγγενείς του.

«Ο Νόβακ πριν από λίγο βρισκόταν στο γήπεδο του τένις, έκανε προπόνηση»

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το νομικό σύστημα της Αυστραλίας, τον δικαστή Κέλι, που διεξήγαγε την υπόθεση ουδέτερα και εξέτασε κάθε πτυχή της ιστορίας, κάθε γεγονός από την αίτηση για βίζα μέχρι την προσγείωση, την παρεμπόδιση και τη δίκη. Είναι μια πολύ συγκρουσιακή κατάσταση για αυτούς, να τους ευχαριστήσουμε, δεν ήταν εύκολο για αυτούς, είχαν μεγάλη πίεση. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας βοήθησαν να καταλάβουμε καλύτερα στη δική μας, και όχι στη νομική γλώσσα, τι έγινε, πώς η νομική υπηρεσία του Νόβακ προετοίμασε την υπεράσπιση και ο Νόβακ τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Ο Νόβακ πριν από λίγο βρισκόταν στο γήπεδο του τένις, έκανε προπόνηση. Ο Νόβακ είναι ελεύθερος», δήλωσε ο αδερφός του Τζόρτζε Τζόκοβιτς.

«Η νίκη είναι μεγαλύτερη από όλα τα Grand Slam!»

Στη συνέχεια μίλησε η μητέρα του Νόλε, η Νταϊάνα Τζόκοβιτς και αναφέρθηκε σε όσα πέρασε ο γιος της στην Αυστραλία.

«Ήρθαμε να γιορτάσουμε τη νίκη του γιου μας, που έμαθε στην οικογένεια να μην ανέχεται ψέματα. Δεν φταίει σε τίποτα, αλλά υπέστη βασανιστήρια και θα ακούσουμε μόνο τι πέρασε. Φυσικά, στάθηκε ενάντια στο σύστημα γιατί πίστευε ότι είχε το δικαίωμα να μείνει εκεί και ήρθε για να κερδίσει αυτό το τουρνουά. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι πολύ δύσκολη, και αυτές τις μέρες προσπαθούμε να παλέψουμε για αυτήν, να κάνουμε τη φωνή να ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Τα συναισθήματα είναι διάφορα, θλίψη, απόγνωση, απογοήτευση, φόβος, υπήρξαν στιγμές που δεν ξέραμε τι γινόταν, υπήρξε χωρισμός, δεν ξέραμε αν ήταν καλά, αν ήταν άρρωστος… Αυτά είναι πράγματα ότι ως μητέρα δεν μπορώ θα το ξεπεράσω και νομίζω ότι όλες οι μητέρες θα με καταλάβουν. Η νίκη είναι μεγαλύτερη από όλα τα Grand Slam», τόνισε η Νταϊάνα Τζόκοβιτς.

«Προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει απαλλαγή»

Τον λόγο πήρε και ο πατέρας του Νόβακ, ο Σρντιάν Τζόκοβιτς, οποίος τόνισε πως ο γιος του δεν άφησε τον εαυτό του να γονατίσει.

«Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Νόβακ και την οικογένειά του. Ευχαριστώ όλους όσοι υπερασπίζονται την ελευθερία της γνώμης και του λόγου. Δεν επέτρεψε να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ. Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Αλλά σε κάποιους ισχυρούς ανθρώπους δεν άρεσε να είναι από μια μικρή φτωχή χώρα. Δεν τους άρεσε που κάποιος μπορούσε να είναι ο καλύτερος στο αστικό τους άθλημα. Αυτό το παιχνίδι έφτασε στο απόγειό του. Το τελευταίο παιχνίδι παίχτηκε. Θα έπρεπε να εφεύρουν ένα άλλο παιχνίδι, αλλά και εκεί θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όμως το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες έξι μέρες ήταν απίστευτα δύσκολο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και δεν είχε δικαιώματα. Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματα που ανήκουν σε έναν άνθρωπο. Προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για να μπορέσουν να τον απελάσουν πίσω. Δεν ήθελε να υπογράψει αυτό το έγγραφο γιατί δεν συνέβαλε σε αυτό. Δεν του έδωσαν καν επαφή με την ομάδα του, δικηγόρους και φίλους, ήταν μόνος μαζί τους για αρκετές ώρες. Του πήραν ακόμη και το τηλέφωνο και άλλα πράγματα» είπε αρχικά ο μπαμπάς του κορυφαίου τενίστα.

«Δεν θα γονατίσουμε ποτέ»

Στη συνέχεια ο πατέρας του Νόλε τόνισε πως μετά από λίγες ώρες επέστρεψαν στον γιο του το τηλέφωνο και αυτός και η ομάδα του ετοίμασαν μια φανταστική άμυνα.

«Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να μην έχουμε συνέπειες για την προσωπική γνώμη. Σεβόμαστε όλους τους νόμους κάθε χώρας στην οποία εισερχόμαστε. Με τις πράξεις του σεβάστηκε ό,τι του ζητούσαν για να κάνει τη δουλειά του, το τένις είναι η δουλειά του και η αγάπη του. Μόλις ήρθε για να παίξει τένις, και ήθελαν να του το πάρουν αμέσως. Ο δικαστής ήταν φανταστικός, σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη απόφαση που μπορούσε να ληφθεί, να αφήσει ελεύθερο τον Νόβακ και να κάνει τη δουλειά του. Γνωρίζουμε ότι ο Νόβακ έχει την υποστήριξη του απλού κόσμου. Και πέρυσι, όταν κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις χώρες τους, έδωσε τα χρήματά του για να επιστρέψουν. Αυτός είναι ο Νόβακ. Είναι ο ήλιος. Όχι σερβικά, αλλά παγκόσμια! Είναι η ενσάρκωση της καλοσύνης. Λαμβάνουμε υποστήριξη από την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, την Κίνα εδώ και μέρες. […] Είναι όλοι Novak! Όλοι βλέπουν την ενσάρκωση του αγώνα τους για ελευθερία μέσω του Νόβακ. Θέλω αυτό να είναι ένα σημείο καμπής. Θέλω να ξαναβρεθούμε σε τρεις εβδομάδες όταν κερδίσει το Australian Open. Θα προσπαθήσει να δείξει ότι είναι ο καλύτερος στον αθλητικό χώρο. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και δεν θα γονατίσουμε ποτέ».

«Ο Νόβακ αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες»

Τον επίλογο της συνέντευξης έδωσε ο αδερφός του τενίστα, ο Τζόρτζε λέγοντας: «Ο Νόβακ αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες που κατέθεσε η αυστραλιανή κυβέρνηση, η όλη διαδικασία έχει τελειώσει, ο δικαστής Κέλι αθώωσε τον Νόβακ. Δεν γνωρίζουμε τον αυστραλιανό νόμο, ο Νόβακ πήγε να πολεμήσει και αυτό είναι το μόνο που έχω να πω».

Τι έγινε στην Αυστραλία με την άφιξη του Νόλε

Υπενθυμίζουμε πως η νομική ομάδα του Σέρβου τενίστα νίκησε την Αυστραλία στο δικαστήριο, η οποία αποφάσισε να καταλήξει σε συμφωνία και έτσι ο δικαστής Άντονι Κέλι ανέτρεψε την απόφαση για ανάκληση της βίζας του Σέρβου.

Συγκεκριμένα, το Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του κορυφαίου τενίστα, ανατρέποντας την απόφαση απέλασής του και επαναφέροντας την ισχύ της βίζας του. Όμως, λίγο αργότερα αναφέρθηκε πως ο κορυφαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς συνελήφθη στη Μελβούρνη, λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Αυστραλίας να αναιρέσει την ακύρωση της βίζα του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.