ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Πέντε τραυματίες στο νοσοκομείο Εκκενώθηκαν χωριά

1 min read

Ανεξέλεγτη η καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην Αιγιαλεία Αχαΐας

Στους πέντε ανέρχονται οι τραυματίες από την καταστροφική φωτιά στην Αιγιάλεια Αχαΐας, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη ενώ όπως ενημέρωσε διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου τρεις πολίτες κι ένας λιμενικός, με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία. 

Καλά στην υγεία τους οι πέντε τραυματίες

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά

  • Σχετικά με τους τραυματίες, ο Γιάννης Καρβέλης είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου τρεις πολίτες και ένας λιμενικός, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία». Επίσης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διακομίστηκε αρχικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ένας πολίτης με έγκαυμα στο χέρι , ο οποίος επιχειρούσε μέσα στην φωτιά στην Ζήρια, για να προστατεύσει το σπίτι του».

Όμως, όπως συμπλήρωσε, «ο πολίτης μεταφέρθηκε στην συνέχεια στην πλαστική χειρουργική κλινική του νοσοκομείου ‘Αγιος Ανδρέας’, όπου και νοσηλεύεται»

.

Μιλώντας ο Γιάννης Καρβέλης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την ετοιμότητα του υγειονομικού μηχανισμού μετά την εκδήλωση της φωτιάς, είπε ότι «τέθηκαν αμέσως σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νοσοκομείο του Αιγίου, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το κέντρο υγείας της Ακράτας, και το νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», το οποίο δεν εφημέρευε σήμερα και παράλληλα κλήθηκαν γιατροί που δεν εφημέρευαν, να βρίσκονται στα νοσοκομεία».

Καταστράφηκε ολοσχερώς το παλιό ξενοδοχείο Méditerranée Club

Μαίνεται η καταστροφική φωτιά στην Αιγιαλεία Αχαΐας καθώς οι καπνοί έφτασαν νωρίτερα τη θάλασσα στην παραλία Λαμπίρι. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο Νίκος Γιαπρακάς, ολοσχερώς έχει καταστραφεί το παλιό ξενοδοχείο Méditerranée Club, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. 

Σκάφη του λιμενικού και αλιευτικά πλοιάρια μεταφέρουν κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή προς το λιμάνι του Αιγίου ώστε να είναι ασφαλείς, όπου έχει στηθεί και πρόχειρος σταθμός πρώτων βοηθειών, ενώ η εντολή εκκένωσης αφοράς σε πέντε περιοχές της Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη Ζήρεια, το Λαμπίρι, τις Καμάρες, τον Λόγγο και τα Σελιανίτικα. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και σπρώχνουν τη φωτιά με μεγάλη ταχύτητα προς τα Σελιανίτικα. 

Σημειώνεται μάλιστα ότι λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και των αδειών, στην περιοχή υπάρχουν πολλοί παραθεριστές ενώ έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.