ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Mεγάλη επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Μαζικές προσαγωγές (φωτό, βίντεο)

1 min read

Μεγάλη επιχείρηση “σκούπα” της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται αυτή την στιγμή εξέλιξη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αποκλείσει το σύνολο της περιοχής, περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων.

ι άντρες της αστυνομίας με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού εισήλθαν σε τέσσερα σπίτια κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα δυο εκ΄ των τεσσάρων σπιτιών τελούσαν υπό κατάληψη κυρίως από Σύριους μετανάστες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην οδό Σπύρου Τρικούπη καθώς εκεί είναι τα δύο σπίτια στα οποία, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, υπάρχουν μέσα αλλοδαποί.

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές ενώ τα σπίτια, εξετάζονται εξονυχιστικά τόσο για ναρκωτικά όσο και οπλισμό.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης, της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας.

Τις επόμενες ώρες, πάντως, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει θέσει σε ύψιστη προτεραιότητα την «εκκαθάριση» της περιοχής των Εξαρχείων από την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

Δείτε την εικόνα  με μετανάστες να επιβιβάζονται σε λεωφορεία με τα υπάρχοντα στα χέρια.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση των καταλήψεων

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια φαίνεται πως είναι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα στελέχη της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών έχουν πραγματοποιήσει οκτώ επιχειρήσεις «σκούπα» στην πλατεία και τα πέριξ στενά.

Πρόθεση της ηγεσίας είναι οι επιχειρήσεις να συνεχιστούν ούτως ώστε σταδιακά να καθιερωθεί η παρουσία αστυνομικών στα Εξάρχεια, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο εκκένωσης των κατειλημμένων κτηρίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της εφημερίδας, τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις σε κορυφαίο επίπεδο προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. και εάν αυτά θα ακολουθήσουν ή θα προηγηθούν της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, στα Εξάρχεια υπάρχουν σήμερα 23 κτίρια υπό κατάληψη, στα 12 από τα οποία διαμένουν πρόσφυγες, ενώ τα 11 έχουν καταληφθεί από ομάδες αναρχικών.

Γίνεται προσπάθεια αποσυμφόρησης των ήδη υφιστάμενων δομών φιλοξενίας μεταναστών, ούτως ώστε να υποδεχθούν όσους αλλοδαπούς απομακρυνθούν από τις καταλήψεις. Στη διάρκεια της εβδομάδας πάντως, περίπου 100 άτομα έδωσαν το παρόν σε συγκέντρωση στο κατειλημμένο κτίριο του «Βοξ» με αντικείμενο τον τρόπο αντίδρασης σε μια επικείμενη δυναμική δράση της ΕΛ. ΑΣ στην περιοχή.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι ενδεικτικά των κυβερνητικών προθέσεων αλλά και της δυναμικής των τυχόν αντιδράσεων.

Δείτε το βίντεο

Δημοσίευση στα Social Media