ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγαλη Απανθρωπια! Βροχη Πεφτουν τα Προστιμα σε Αστεγους Έξι καταγγελίες, για πρόστιμα εξ’ αυτών αφορούν ζευγάρι αστέγων

1 min read

Εχθές, παρουσιάσαμε το θέμα με πρόστιμο που έκοψε αστυνομικός και φανατικός οπαδός της συμμορίας Μητσοτάκη σε… άστεγο, στην πόλη του Ρεθύμνου, γιατί «Δεν Έμενε Σπίτι». Δεν ήταν αυτή η μοναδική περίπτωση, άρα υπάρχει «γραμμή» από «ψηλά», από την κυβέρνηση των νεοφιλελευθέρων Κούληδων και Μπουμπούκων!

Έξι καταγγελίες, λοιπόν, για πρόστιμα ύψους 150 ευρώ σε αστέγους στην Θεσσαλονίκη, έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες!

Μάλιστα, οι τέσσερα εξ’ αυτών αφορούν ζευγάρι αστέγων, για… άσκοπη μετακίνηση!!! Ιδού η καταγγελία της «Άρσις»:

 «Η ευθύνη μεταφοράς των αστέγων συμπολιτών μας σε χώρους επείγουσας φιλοξενίας λόγω της πανδημίας βαραίνει την ελληνική πολιτεία η οποία δεσμεύτηκε για τη δημιουργία τέτοιων χώρων. Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας των αστέγων της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων όσων αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι στην πόλη.  Ούτε η λειτουργία εκτάκτως του Περιπτέρου του Γιατρών του Κόσμου στη ΔΕΘ κάλυψε την επείγουσα ανάγκη για προσωρινή στέγαση και πολλοί άστεγοι που απευθύνονται εκεί δεν γίνονται δεκτοί λόγω πληρότητας. Ως εκ τούτου ένας σημαντικός αριθμός ατόμων αναγκάζεται ζει στο δρόμο, παρά την ισχύ του περιορισμού κυκλοφορίαςΟι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκη αστεγίας χρειάζεται εκ των πραγμάτων να μετακινούνται προκειμένου να καλύψουν τις πιο απλές και καθημερινές ανάγκες τους, όπως για παράδειγμα να κάνουν χρήση μπάνιου, τουαλέτας, να επισκεφτούν δομές σίτισης κ.α. και η επιβολή προστίμου για τις απαραίτητες γι’ αυτούς μετακινήσεις λειτουργεί μόνο επιβαρυντικά και δεν μπορεί να θεωρηθεί μέτρο συμμόρφωσης. Η αδυναμία αποπληρωμής του ποσού των 150 ευρώ για κάθε κλήση είναι δεδομένη και σημαίνει μόνο τη συσσώρευση των χρεών τους στην εφορία.
Η διαδικασία ένστασης επί των προστίμων που έχει προβλεφθεί, απαιτεί την ηλεκτρονική υποβολή ή την αποστολή της μέσω fax εντός τριών ημερών. Τα άτομα που διαβιούν σε συνθήκη αστεγίας κατά κανόνα, δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες. Η δυνατότητά τους να απευθυνθούν σε κάποια κοινωνική υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσουν σε ένσταση με τη συνδρομή της, δεν έχει προβλεφθεί ως αιτιολογία μετακίνησης. Επομένως, η ενδεχόμενη προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες  ενέχει τον κίνδυνο της εκ νέου επιβολής προστίμου».

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.