ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλη ανησυχία Αυξήθηκαν τα περιστατικά σχολικής βίας στα σχολεία του Ηρακλείου Bullying, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και όπλα!

1 min read

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των γονέων των μαθητών στα σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης καθώς αυξήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα τα περιστατικά σχολικής βίας, όπως το bullying, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και η… εμφάνιση όπλων!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Σκεπάρνης έχει αυξηθεί και η έντασή τους ενώ θύματα πέφτουν ακόμα και μαθητές μικρότερων ηλικιών!

«Στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και δεν ξέρουμε αν θα τα πάρουμε σώα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκεπάρνης στο cretalive.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σχολείο δεν είναι ένας αποστειρωμένος χώρος που λειτουργεί αυτόνομα και ανεπηρέαστα από τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία. Η βία που συναντάμε εκτός σχολείου μεταφέρεται και μέσα στις αίθουσες».

Οι γονείς των μαθητών ζητούν να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων ακόμα και νοσηλευτών καθώς φαίνεται πως η υγεία, ψυχική και σωματική, μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα από τους αρμοδίους. Το πρόβλημα με τις ειδικότητες είναι πως τοποθετούνται στα σχολεία για λίγους μήνες και μοιράζονται έτσι ώστε σε κάθε σχολείο να βρίσκονται μόλις 2-3 ώρες την εβδομάδα.

Έτσι, πολλές φορές δεν βοηθιούνται τα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ο κ. Σκεπάρνης αναφέρει πως πολλές φορές χρειάζονται βοήθεια τόσο οι θύτες όσο και τα θύματα, καθώς είναι και αυτά παιδιά.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Η ένωση, στη σχετική ανακοίνωση, τονίζει πως τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες για περιστατικά σχολικής βίας στα σχολεία του Ηρακλείου, από σχολικό εκφοβισμό, παρενοχλήσεις σεξουαλικού περιεχομένου μέχρι και όπλα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην υποστελέχωση όλων των κρατικών δομών, με τελευταία καταγγελία στην Παιδοψυχιατρική  κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) που έχει οδηγήσει στα πρόθυρα του κλεισίματος το εν λόγω τμήμα και η οποία καλύπτει όλη την Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα, οδηγώντας έτσι τις οικογένειες με προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα, με υψηλότατο κόστος.

Ο κ. Σκεπάρνης αναφέρει πως από πλευράς γονέων ασκούνται πιέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στο νοσοκομείο.

Υπάρχουν καταγγελίες από γονείς που δεν μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού και αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιώτες. Έτσι, έπρεπε να περάσουν μήνες για να έχουν μία γνωμάτευση ενώ έμεναν χωρίς παράλληλη στήριξη ή μοιράζονταν την παράλληλη με άλλα ένα ή δύο παιδιά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική βοήθεια.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.