ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλη ανατροπή στο deal Μαρινάκη-Nova! Μειώνονται οι πιθανότητες εξαγοράς

1 min read

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής «βλέπει» απόσυρση Μαρινάκη από την απόκτηση της Forthnet – Πώς στριμώχτηκε στα σχοινιά η Alter Ego από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

Εδώ και καιρό, υπάρχει η εκπεφρασμένη επιθυμία της εταιρίας Alter Ego, της οποίας αφεντικό είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΟλυμπιακόςΒαγγέλης Μαρινάκης, για εξαγορά της Forthnet. Μάλιστα, οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν προχωρήσει αρκετά, με την πώληση να έμοιαζε θέμα χρόνου για να υλοποιηθεί και να δίνει τη δυνατότητα στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να «ελέγχει» ακόμα έναν τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος σημειωτέον ότι δείχνει τα περισσότερα παιχνίδια της Super League όπου συμμετέχει και η ομάδα του.

Ωστόσο, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» έρχεται ν’ ανατρέψει τα δεδομένα καθώς στο εν λόγω ρεπορτάζ τονίζεται ότι οι πιθανότητες εξαγοράς της NOVA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ελαχιστοποιούνται όσο περνάει ο καιρός, και το γεγονός πως δεν έχει βγει ακόμα «λευκός καπνός» είναι χαρακτηριστικό της τροπής που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις.

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους η Alter Ego παρουσιάζει τάσεις αναχωρητισμού, καθώς διαπιστώθηκε πως η δαπάνη για την ομαλή λειτουργία της Forthnet είναι αρκετά μεγάλη. Πέραν των 41 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάρουν οι πιστώτριες τράπεζες απαιτούνται επιπλέον 50-60 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξυγιανθεί η εταιρεία, ποσό που ο επικεφαλής της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν φέρεται διατεθειμένος να δαπανήσει. Παρά το γεγονός ότι το κούρεμα των τραπεζών είναι… μυθικό, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η πλευρά Μαρινάκη θέλει ακόμη καλύτερους όρους και δεν προχωράει στην εξαγορά. Για την ακρίβεια την έχει παγώσει…

Γι’ αυτό το λόγο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της «Καθημερινής», προσπάθησε να βρει «συμπαίκτες» ούτως ώστε να μοιραστεί τόσο το κόστος, όσο και το ρίσκο σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος. Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, οικονομικοί συμπαίκτες δεν βρέθηκαν, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να συνεχίζονται μεν, όμως να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Alter Ego. Εκείνο το οποίο σημειώνεται είναι πως κάποιοι όροι που θέτει η Alter Ego δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί από τις τράπεζες. Κάτι που εκτιμάται πως αποτελεί το πρώτο βήμα οριστικής απόσυρσης από το deal.

Πέραν του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του SDNA που επικαλείται κύκλους της αγοράς, ένας από τους βασικούς λόγους για τη διστακτικότητα του Μαρινάκη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του deal με τη NOVA είναι οι σκέψεις ΠαναθηναϊκούΑΕΚ αλλά και του ΠΑΟΚ να ενωθούν κάτω από μια πλατφόρμα που μπορεί να τελειώσει την μονοκρατορία της Forthnet στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Όπως έχει αποκαλυφθεί εδώ και λίγες μέρες, στο τραπέζι έχει μπει η ιδέα για τη δημιουργία της Liga TV, στην οποία το Τριφύλλι και οι δύο Δικέφαλοι θέλουν να συμπεριλάβουν τουλάχιστον οχτώ ομάδες της Super League στο πακέτο. Μάλιστα, οι 3 «μεγάλοι» είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του πλάνου για τη Liga TV, ιδίως από την στιγμή που παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο «μεταβίβασης» της NOVA στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού.

Αν λάβουμε υπόψη πως το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού με το συνδρομητικό κανάλι λήγει το προσεχές καλοκαίρι, πως ο ΠΑΟΚ… παίζει μπάλα στο PAOK TV και τη δεδηλωμένη επιθυμία της ΑΕΚ να προσπαθήσει να σπάσει το συμβόλαιό της με τη Forthnet (το τρέχον ισχύει για ακόμα έναν χρόνο) αν αυτή καταλήξει στην Alter Ego, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως η NOVA δεν μπορεί να «σταθεί» στην αγορά έχοντας στις τάξεις της μόνο τον Ολυμπιακό, κι αυτό είναι κάτι που ο Βαγγέλης Μαρινάκης το γνωρίζει και δεν προτίθεται να πάρει το ρίσκο να αναλάβει μια εταιρεία που μπορεί να καταλήξει αύτανδρη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, υπάρχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις στην υπόθεση εξαγοράς της Forthnet, η οποία φαίνεται προς το παρόν να «παγώνει».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.