ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλη η μείωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ – Έρχεται καταιγίδα και στην Ελλάδα

1 min read

Είναι βέβαιο ότι όταν υπάρχει οικονομική κρίση στις ΗΠΑ αυτή μεταφέρεται άμεσα στην Ευρώπη και βεβαίως θα πλήξει ισχυρά και την Πατρίδα μας! Μη ξεχνάτε ότι από την κρίση στις ΗΠΑ του 2008 ήλθαν τα μνημόνια στην Ελλάδα το 2010.

Αυτό όμως δεν το βλέπει ο “αρχίατρος” Μητσοτάκης, που συνεχίζει την καταστροφή της εθνικής μας οικονομίας. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) των ΗΠΑ κατέρρευσε με ρυθμό 32,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη συρρίκνωσή του από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία το 1947, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.

Η μείωση του ΑΕΠ είναι υπερτριπλάσια της προηγούμενης μείωσης-ρεκόρ του 10% το δεύτερο τρίμηνο του 1958. Η οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό 5,0% το πρώτο τρίμηνο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ιστορικής «βουτιάς» του ΑΕΠ αφορά τον Απρίλη, όταν η οικονομική δραστηριότητα τράβηξε σχεδόν χειρόφρενο, αφού εστιατόρια, μπαρ και εργοστάσια, μεταξύ άλλων, κατέβασαν ρολά στα μέσα Μάρτη για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Αν και η οικονομία των ΗΠΑ άρχισε και πάλι να κινείται το Μάη, η τάση αυτή παρουσιάζει επιβράδυνση λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων και των νέων περιοριστικών μέτρων. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.