ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα: Η Γερμανία υποχωρεί ως επικυρίαρχη δύναμη και οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν εκ νέου τον πλήρη έλεγχο

1 min read

To ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ  εν μέσω κοινωνικής θύελλας από την καταστροφή που έχει συντελεστεί από την κυβερνητική πολιτική στην πανδημία και το ουκρανικό σε όλους τους τομείς της οικονομίας (με εξαίρεση τους συγγενείς και φίλους της κυβέρνησης που θησαυρίζουν), θα είναι κρίσιμο όχι για την Ελλάδα, αφού το κακό που έχει γίνει δεν έχει επιστροφή, αλλά για τον ίδιο.

Εκεί θα αποφασιστεί ο χρόνος των εκλογών (η Β.Νούλαντ του είχε απαγορεύσει ρητά τις εκλογές τον Μάιο που είχε προγραμματίσει το πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρώντας ότι θα ελαχιστοποιούσε την ζημιά με μία εξ εφόδου προσφυγή στις κάλπες (κάτι αδύνατο, όπως θα δούμε).

Πλέον όλοι κοιτούν το φθινόπωρο, έξι μήνες πριν λήξει η θητεία της νυν Βουλή, θεωρώντας ότι ο τουρισμός θα προσφέρει μια οικονομική ανάσα στην κυβέρνηση, ενώ γενικά υπάρχει πιο θετική ψυχολογία.

Κάνουν λάθος και στα δύο θέματα, αλλά αυτό δεν του παρόντος να αναλυθεί. Είναι όμως χαρακτηριστικό της πλήρους απώλειας της εθνικής κυριαρχίας το γεγονός ότι το γραφείο του Μπάιντεν θα αποφασίσει πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. 

Η επιρροή του Βερολίνου έχει μειωθεί σαφώς μετά την αποχώρηση της Μέρκελ, ενώ τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία αυτή την στιγμή ως απόρροια του πολέμου, σημαίνει ότι θα έχουμε «αλλαγή φρουράς» ως προς το ποιος ελέγχει την χώρα:

Όπως το 1947 η Βρετανία αποχώρησε και ήρθαν οι ΗΠΑ ως επικυρίαρχη δύναμη έτσι η ιστορία θα γράψει ότι το 2022 η Γερμανία μετά από 30 χρόνια απόλυτου πολιτικού ελέγχου της χώρας υποχώρησε, για την επανέλθουν οι ΗΠΑ. Άλλες ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ.

Η μεταπολίτευση του 1974 που τερμάτισε τον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ στην ελληνική πολιτική σκηνή, τελικά αποδεικνύεται ένα διάλειμμα.

Άλλωστε η υπογραφή της νέας συμφωνίας με Ελλάδος-ΗΠΑ, έχει κάτι παραπάνω από αντικείμενο τις βάσεις: Ελέγχουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πολλαπλώς και κανείς δεν μπορεί να την σπάσει. Είναι αορίστου χρόνου, δηλαδή δεν θα λήξει ποτέ!

Ναι, υπογράφηκε αυτό το πράγμα από ελληνική κυβέρνηση. Το Μνημόνιο θα τελειώσει το 2115 μ.Χ., η συμφωνία για τις βάσεις ποτέ! Και χωρίς κανένα αντάλλαγμα από την πλευρά των ΗΠΑ.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή την στιγμή το μείζον πρόβλημα της ομάδας Μητσοτάκη είναι πώς το 22-25% της πρόθεσης υπερψήφισης της ΝΔ του σήμερα (οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα αποτελούν μια ντροπή για το πολιτικό σύστημα που απλώς δείχνει την παρακμή του και σε αυτό το πεδίο) θα μπορέσει να γίνει 30+.

Το φάσμα της ήττας από ΣΥΡΙΖΑ έχει επιστρέψει με μεγάλη δυναμική…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.