ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μedvedev: Μόνο η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αποτρέψει έναν Παγκόσμιο Πόλεμο – Πότε θα κάνουμε χρήση πυρηνικών

1 min read

Μόνο η πλήρης και οριστική νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί εγγύηση προστασίας απέναντι στην πιθανότητα να ξεσπάσει μια παγκόσμια σύγκρουση, ένας παγκόσμιος πόλεμος, στον οποίο η Δύση σπρώχνει τον κόσμο.
Τάδε έφη ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev στο Telegram. 
Ειδικότερα, «ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Οι δυτικές χώρες σπρώχνουν τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Και μόνο η πλήρης και τελική νίκη της Ρωσίας είναι εγγύηση ενάντια στην παγκόσμια σύγκρουση» έγραψε ο Ρώσος αξιωματούχος, επιχειρηματολογώντας σχετικά με τη γνωστή θέση του περί των χωρών της Δύσης και την επωδό τους «Δεν επιτρέπεται να επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο».
Σύμφωνα με τον Medvedev, οι πολίτες του κόσμου πρέπει απλώς να ακολουθήσουν την απλή λογική…
«Αν δεν είναι η Ρωσία που θα κερδίσει, τότε, προφανώς, είναι η Ουκρανία.
Στόχος της Ουκρανίας στον πόλεμο, όπως υποστηρίζει το καθεστώς του Κιέβου, είναι η επιστροφή όλων των εδαφών που ανήκαν προηγουμένως σε αυτό.
Δηλαδή, η ήττα και η καταστροφή της Ρωσίας.
Αυτό είναι απειλή για την ύπαρξη του κράτους μας και την κατάρρευση της σημερινής Ρωσίας». 

Αποτροπή και άρθρο 19

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Medveved κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια ευθυγράμμιση αποτελεί λόγο για την εφαρμογή της παραγράφου 19 των Βασικών Αρχών της Κρατικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής. «Και τότε ποιος σχεδιάζει μια πυρηνική σύγκρουση, επιτρέψτε μου να ξέρω; Τι είναι αυτό αν όχι μια άμεση πρόκληση ενός παγκόσμιου πολέμου με τη χρήση πυρηνικών όπλων;” ρώτησε ρητορικά».
Σύμφωνα με τη ρήτρα 19 του εγγράφου που αναφέρει ο Medvedev, οι προϋποθέσεις που καθορίζουν την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία είναι η λήψη αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων κατά των εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή των συμμάχων της, ή η χρήση από τον εχθρό πυρηνικών όπλων ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής στα εδάφη της Ρωσίας και των συμμάχων της, ή οι επιχειρήσεις του εχθρού σε κρίσιμες κρατικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Επιπλέον, η παράγραφος 19 αναφέρει και την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας με τη χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους, την οποία επικαλείται ο Medvedev στην ανάρτησή του.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.