ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσετε τα ακίνητα που έχετε στο Airbnb

1 min read

Τι ισχύει για το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής και τι πρέπει να ξέρετε για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων

Διορία μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου έχουν όσοι διαθέτουν ακίνητα στο Airbnb ή άλλη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων να δηλώσουν τα ακίνητα που εκμεταλλεύονται, μέσα από το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ. Η ημερομηνία αυτή αφορά τις μισθώσεις που έγιναν από την 1η Ιανουαρίου του 2018 μέχρι και τις 30 Αυγούστου του 2018.

Για μισθώσεις που έγιναν μετά τις 31 Αυγούστου, η διορία υποβολής της δήλωσης είναι η 20η Οκτωβρίου, δηλαδή μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.

Επιπλέον υπάρχει η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής σε ειδική ημερολογιακή φόρμα (calendar). Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα επισκόπησης των δηλώσεων αναλυτικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της ΑΑΔΕ προς τους έχοντες ακίνητα στο Airbnb :

  • Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb όπου ο πελάτης αναχώρησε έως τις 30 Αυγούστου 2018, θα πρέπει να δηλωθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018.
  • Βραχυχρόνιες μισθώσεις με ημερομηνία  αναχώρησης του πελάτη από τις 31 Αυγούστου και μετά δηλώνονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή. Για παράδειγμα για Βραχυχρόνια Μίσθωση που έχει συναφθεί με ημερομηνία άφιξης 25.8.2018 και αναχώρησης 2.9.2018, η δήλωση πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2018.
  • Μηδενικές δηλώσεις το σύστημα δεν δέχεται. Δηλαδή στην περίπτωση που για έναν μήνα δεν υπάρχουν αναχωρήσεις οι  ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων που μισθώνονται μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών (Airbnb, HomeAway, Booking) δεν υποβάλουν δήλωση.

Για μισθώσεις τύπου Airbnb, που έγιναν το διάστημα από 1.1.2018 έως και 30.8.2018, και για τις οποίες έχουν υποβληθεί Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, θα πρέπει να καταχωρηθούν ΞΑΝΑ στη Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλλουν συγκεντρωτική, ανά ακίνητο, Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλες τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που έχουν συναφθεί από 1.1.2018 έως 30.8.2018.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.