ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στα… δόντια θα πρέπει να κυκλοφορούν οι τουρίστες στη χώρα μας! (video)

1 min read

Όσοι έχουν κάνει εμβόλια που δεν αναγνωρίζονται από το ψηφιακό application, θα δείχνουν σε χαρτί το πιστοποιητικό τους, το οποίο και θα γίνεται δεκτό

Στα διάφορα «θεματάκια» που έχουν προκύψει αναφορικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των τουριστών που εξακολουθούν να συρρέουν στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο αναβαθμισμένα ψηφιακά συστήματα ανάγνωσης σχετικών QR codes.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση διαπιστευμένου δημοσιογράφου αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί καθώς η εφαρμογή που ελέγχει τα πιστοποιητικά των τουριστών δεν αναγνωρίζει τα εμβόλια τρίτων χωρών (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), όπως, για παράδειγμα, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «το συγκεκριμένο πιστοποιητικό όντως δεν αναγνωρίζεται από το ψηφιακό application, αλλά (το Sputnik-V) είναι στα εμβόλια τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως πέρσι το καλοκαίρι με τον τουρισμό. Αυτοί οι πολίτες θα το δείχνουν σε χαρτί και γίνεται δεκτό.

»Η ερώτηση αφορά περισσότερο στο ψηφιακό πιστοποιητικό, γιατί, για να μπορείς να το αναγνωρίσεις, θέλει συνεργασίες με άλλες χώρες και πολλές χώρες δεν δίνουν τα “κλειδιά”, έτσι ώστε να αναγνωριστεί. ​Παραδείγματος χάρη, το QR code που χρησιμοποιεί το Sputnik και οτιδήποτε άλλο, δεν είναι μόνο δική μας δουλειά, πρέπει να υπάρχει συνεργασία και από την άλλη χώρα. ​Και τουλάχιστον στην Ελλάδα είμαστε από τις πιο ευέλικτες χώρες, όσον αφορά την αναγνώριση άλλων πιστοποιητικών, γιατί, ειδικά για το Sputnik που έχετε αναφέρει, οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξέρω ότι δεν το αναγνωρίζουν.

»​Αν θέλετε να το βάλουμε σε αυτή τη βάση, είναι στη βάση ότι εμείς είμαστε μία χώρα που είμαστε ευέλικτοι και στην αναγνώριση άλλων εμβολίων, από άλλες χώρες, αλλά και το ψηφιακό μας σύστημα είναι πολύ πιο, δεν θέλω να την πω τη λέξη, αναβαθμισμένο από τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να μπορεί να διαβάζει περισσότερα QR codes που διαβάζουν άλλες χώρες. ​Υπάρχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες, εκτός από το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό, δεν διαβάζουν κανένα άλλο QR code».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και σε χώρες, όπως η Βόρεια Μακεδονία, η Σιγκαπούρη, η Σερβία, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής π.χ. οι μισές Πολιτείες δεν έχουν καν QR code. Στις ΗΠΑ υπάρχουν Πολιτείες που έχουν QR code και υπάρχουν Πολιτείες, οι οποίες είναι σε ένα χαρτάκι. Έτσι και αλλιώς, το χαρτάκι αυτό θα το δείξουν στην είσοδο του καταστήματος», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι έχει γίνει αποδοχή των τρίτων εμβολίων ως προαπαιτούμενο για την είσοδο των τουριστών στη χώρα, πέραν των εγκεκριμένων από την Ευρώπη και τον EMA.

Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.