ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος σε γήπεδα και παμπ στη Βρετανία

1 min read

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να κάνει σήμερα μία σειρά από ανακοινώσεις για το πως θα είναι η επόμενη μέρα μετά το lockdown στη χώρα. 

Όπως αναφέρει το Politico ανάμεσα σε όσα θα ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός θα είναι και οι «πιστοποιήσεις Covid», σύμφωνα με το άρθρο αυτές θα τεθούν σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του μήνα και ουσιαστικά μόνο έτσι θα επιτρέπεται η είσοδος των πολιτών σε κλαμπ, παμπ και γήπεδα. 

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ, ή έχουν περάσει κορωνοϊό το τελευταίο 6μηνο θα μπορούν να δουν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας τον Μάιο, ενώ θα τους επιτρέπεται η είσοδος και σε άλλα αθλητικά δρόμενα, σε κλαμπ κτλ. 

Συγκεκριμένα όπως προαναγγέλθηκε το βράδυ της Κυριακής, από την ερχόμενη Παρασκευή κάθε ενήλικος πολίτης της Αγγλίας θα μπορεί να κάνει δύο γρήγορα αυτοδιαγνωστικά οικιακά τεστ κορωνοϊού.

Στόχος είναι ο εντοπισμός των ασυμπτωματικών φορέων ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς επικίνδυνων μεταλλάξεων του ιού.

Τα τεστ θα μπορούν πλέον να τα προμηθεύονται οι πολίτες είτε με κατ’ οίκον παραγγελία μέσω διαδικτύου, είτε με αγορά από συμμετέχοντα φαρμακεία.

Ήδη γρήγορα τεστ κορωνοϊού χορηγούν ορισμένες επιχειρήσεις στους υπαλλήλους τους, τα δευτεροβάθμια σχολεία στους μαθητές και οι δήμοι σε διάφορα σημεία ελέγχων.

Πριν από την ανακοίνωση περί των γρήγορων τεστ η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ότι απόψε ο Μπόρις Τζόνσον θα δώσει λεπτομέρειες για ένα πιλοτικό πρόγραμμα «πιστοποίησης κατάστασης Covid» ώστε να αρχίσει να επιτρέπεται η είσοδος πολιτών σε εκδηλώσεις.

Η αρχή θα γίνει σε ένα κλαμπ ζωντανής κωμωδίας στο Λίβερπουλ στις 16 Απριλίου και θα ακολουθήσουν έως τα μέσα Μαΐου τρεις ποδοσφαιρικοί αγώνες στο Γουέμπλεϊ, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ στο Σέφιλντ, ένας κινηματογράφος στο Λίβερπουλ, ένα νυχτερινό κλαμπ διασκέδασης και ένα επιχειρηματικό συνέδριο στην ίδια πόλη, καθώς και ένας μαζικός αγώνας δρόμου στο Χάτφιλντ της νότιας Αγγλίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.