ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με «μαϊμού» ΑΜΚΑ εμβολίαζαν τους κρατούμενους από πέρυσι τον Φεβρουάριο

1 min read

Με «μαϊμού» ΑΜΚΑ εμβολίαζαν τους κρατούμενους από πέρυσι τον Φεβρουάριο με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ο εμβολιασμό τους στον ιατρικό τους φάκελο, στον ΕΟΔΥ, και να μην τους παρέχουν σήμερα την τρίτη δόση, ενώ έχουν ξεπεράσει τους 10 μήνες και συνεπώς θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Σε αλλεπάλληλες αναφορές και εκκλήσεις ο ΕΟΔΥ δεν ανταποκρίνεται, Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, τον περασμένο Φεβρουάριο που άρχισαν οι εμβολιασμοί στις φυλακές, διατέθηκαν αρχικά τα εμβόλια που είχαν μείνει αδιάθετα, δεδομένου ότι με την κακοκαιρία του περασμένου χειμώνα, πολλοί πολίτες ανέβαλαν τον εμβολιασμό τους. Λόγω της ανάγκης άμεσης διάθεσης των εμβολίων δόθηκαν στους κρατούμενους πρόχειρα ΑΜΚΑ, τα οποία, όμως στη συνέχεια δεν ταυτοποιήθηκαν με τους κρατούμενους, που είχαν ήδη τα δικά τους ΑΜΚΑ. Ουδέποτε ενημερώθηκε το σύστημα του ΕΟΔΥ με συνέπεια να εμφανίζονται από την αρχή ανεμβολίαστοι. Σήμερα οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι είναι πράγματι απροστάτευτοι καθώς έχει παρέλθει προ πολλού ο χρόνος κάλυψης τους από τον αρχικό εμβολιασμό τους.

Παρά τα ενημερωτικά σημειώματα που έχουν αποσταλεί στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ κανένας δεν έχει ευαισθητοποιηθεί, ενώ έγινε γνωστό ότι κρατούμενοι που δεν έχουν καθόλου εμβολιαστεί δέχονται σήμερα το εμβόλιο της johnson & johnson, αν και πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν καλύπτει επαρκώς τη μετάλλαξη «’Ομικρον».

Η διαχείριση της πανδημίας σε κλειστές δομές όπως είναι οι φυλακές έχει επανειλημμένως καταγγελθεί και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, γεγονός που φαίνεται πως δεν συγκινεί κανέναν αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, ενώ οι καταδίκες που μαζεύει η χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, γενικότερα για τις συνθήκες διαβίωσης κρατουμένων πληθαίνουν, εκθέτοντάς μας διεθνώς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.