ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με λαμπρότητα η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σύμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (video)

1 min read

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής (11/2), στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, στο Φανάρι, η εις Επίσκοπον χειροτονία του μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τους μητροπολίτες Σεβαστείας Δημήτριο, Ρόδου Κύριλλο, Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Προύσης Ελπιδοφόρο και Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο.

Πριν από τη χειροτονία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απηύθυνε προς τον μητροπολίτη Σύμης πατρικούς λόγους οικοδομής και νουθεσιών για τη νέα αποστολή διακονίας που του ανέθεσε η Μητέρα Εκκλησία.

«Ο λαός της νησιωτικής κληρουχίας σου και της Δωδεκανήσου, ευρύτερον, ήκουσε μετά χαράς και μεγάλης ικανοποιήσεως την επαξίαν εκλογήν σου και ετοιμάζεται να σε υποδεχθή με αγάπην και τιμήν», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ στη συνέχεια είπε εμφατικά: «Είσαι σαρξ εκ της σαρκός της Δωδεκανήσου, γεννηθείς και ανδρωθείς εν τη νήσω Κω, υπηρετήσας ευδοκίμως ως ιερεύς και πρωτοσύγκελος, επί εικοσαετίαν όλην, εν τη γενετείρά σου. Γνωρίζεις, θεοφιλέστατε, εκ του σύνεγγυς τον λαόν της Δωδεκανήσου, την νοοτροπίαν, τας ευαισθησίας και τας ποιμαντικάς ανάγκας αυτού. Καλείσαι να αξιοποιήσης εις το εξής ως Αρχιερεύς όλα όσα εδιδάχθης και εβίωσες εις το ‘Αγιον Όρος, ως μαθητής της Αθωνιάδος και ως μοναχός. Εις το αγιώνυμον Όρος έλαβες την μοναχικήν κουράν από τον Οσιολογιώτατον Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα π. Βασίλειον Γοντικάκην και εχειροτονήθης εις διάκονον και εις πρεσβύτερον από δύο Χαλκίτας αδελφούς Αρχιερείς, τον άγιον Ροδοστόλου και τον άγιον Σεβαστείας. Είσαι φορεύς της Αθωνικής πνευματικότητος και του ενθέου ασκητικού φρονήματος της αυθυπερβάσεως και της αυτοπροσφοράς, της ταπεινοφροσύνης και της ολοκληρωτικής αφιερώσεως εις τον Χριστόν και το άγιον θέλημά Του, από τα οποία θα αντλής δύναμιν και έμπνευσιν εις την μαρτυρίαν και την φιλάνθρωπον διακονίαν σου μέσα εις την σύγχρονον εκκοσμικευμένην κοινωνίαν. Καλείσαι να φωτίζης τας καρδίας και να κερδίζης τας ψυχάς των ανθρώπων, των εν ηλικία και των νέων, των απλών και των εν εξουσίαις, καλλιεργών εις αυτούς τον «άριστον πόθον» της κατ? Αλήθειαν ζωής. Η πνευματικότης σου, η ωριμότης, η σεμνότης, η ευλάβεια, ο ένθεος ζήλος και η κατά Χριστόν παιδεία σου αποτελούν εγγύησιν διά μίαν θεοφιλή ποιμαντορίαν, ως «του κοινού της Εκκλησίας την προστασίαν εγκεχειρισμένος», κατά τον Ιερόν Χρυσόστομον (PG 62, 670)».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.