ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με γερμανικό πλοίο εισέβαλε στην ελληνική ΑΟΖ η Τουρκία!

1 min read

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες η Γερμανία επιχειρεί να αναγνωρίσει τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα μέσα στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ αφού γερμανικό ερευνητικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου μέχρι την Κρήτη!

Την πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε άμεση ανάκληση της άδειας που είχε παραχωρήσει στο γερμανικό ερευνητικό πλοίο «Meteor» για επιστημονικές έρευνες στο Αιγαίο, καθώς οι Γερμανοί ζήτησαν άδεια από την Τουρκία για να προχωρήσουν σε έρευνες στα… Κύθηρα, εντός μιας περιοχής της οποίας η αρμοδιότητα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο.

Τότε στις 29 Δεκεμβρίου, όταν το «Meteor» έπλεε κοντά στη Λήμνο, οι τουρκικές αρχές προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πλέει σε τουρκικά ύδατα και ότι δεν έχει άδεια από τουρκικό σταθμό, απαίτησαν έντονα να αποχωρήσει!

Όμως οι επικεφαλής του «Meteor» και του πανεπιστημίου του Αμβούργου έσπευσαν να αναγνωρίσουν την τουρκική «δικαιοδοσία» εκεί που υπάρχει μόνο η ελληνική κυριαρχία και ζήτησαν άδεια για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών στο Αιγαίο από την Άγκυρα!

Έτσι εξηγείται πως αμέσως οι παράκτιοι σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας εξέδωσαν Navtex με τις οποίες δέσμευαν συνολικά εννέα θαλάσσιες περιοχές που ορίζονται από τα νησιά Λήμνος-Κάρπαθος-Κύθηρα για να συνεχίσει τις έρευνες το γερμανικό πλοίο

Σήμερα με βαρύγδουππο τίτλο ‘Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο’, η τουρκική εφημερίδα ‘Μιλιέτ’, σε είδηση της τελευταίας στιγμής στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι γερμανικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Τουρκία, κι όχι από την Ελλάδα ή την Κύπρο, γεγονός που θα προκαλέσει την οργή Αθήνας και Λευκωσίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ‘Μιλιέτ’, το πλοίο ‘Maria S. Merian’, που ανήκει ΠΑΛΙ στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας, ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και για τον λόγο αυτό η Άγκυρα προέβη σε σχετικές NAVTEX.

Σύμφωνα με τη ‘Μιλιέτ’, η Τουρκία εξέδωσε χθες νέα NAVTEX για μια περιοχή 580 χλμ. μήκους και 25 χλμ. πλάτους, σε ένα πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (στην Πάφο, από τ’  ανοιχτά της Κύπρου μέχρι τ’  ανοιχτά της Κρήτης). Η NAVTEX εκδόθηκε από την Άγκυρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει το γερμανικό πλοίο, όπως αναφέρει η ‘Μιλιέτ’.

Επίσης, εκδόθηκε και δεύτερη NAVTEX από την Τουρκία για τη θαλάσσια περιοχή 25 χλμ. νοτίως της Κρήτης.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι, εξαιτίας των ΝΑVTEX που εκδίδει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα για τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, εμποδίζοντας έτσι το ιταλικό γεωτρύπανο να διεξάγει έρευνες, Ελλάδα και Κύπρος παραπονέθηκαν στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες για το γεγονός αυτό, ωστόσο τώρα το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες σε αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με τη ‘Μιλιέτ’, η Τουρκία έδωσε τη σχετική «άδεια» στο γερμανικό πλοίο, που θα διεξάγει έρευνες σχετικά με τη θερμότητα, την αφαλάτωση και το νερό.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πέραν του γνωστού γεγονότος ότι Γερμανοί και Τούρκοι ιστορικά συμπορεύονται σημαίνει επίσης ότι η Γερμανία αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία και μαζί με τους Αμερικανούς θέλουν εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Ελληνισμού αδιαφορώντας που αυτός ανήκει.

Μια συνδιαχείρΙση με την Τουρκία απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θέλουν να κάνουν business με ποιον θα τις κάνουν τους είναι αδιάφορο εξ’ ου και το «άδειασμα» των τελευταίων ημερών στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Η Ελλάς μόνη της πρέπει να υπερασπιστεί τον ζωτικό της χώρο, κανείς άλλος δεν θα το κάνει για αυτήν.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.