ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με φυλάκιση κινδυνεύουν οι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο! Αλλαγή νόμου εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

1 min read

«Οι γονείς οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με την υποχρωτικότητα της εκπαίδευσης θα τιμωρούνται με ποινικές κυρώσεις», δήλωσε η Ζέττα Μακρή

Μετά τη Λάρισα όπου 35 μαθητές δεν πάνε σχολείο επειδή οι γονείς τους αρνούνται να φορέσουν μάσκα και να υποβληθούν σε self test, σειρά πήρε η Δράμα όπου πέντε παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά λόγω απουσιών.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά πληθαίνουν με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών αναφορικά με γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.

Aπό κοινού με το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζεται η αυστηροποίηση της νομοθεσίας χωρίς να αποκλείεται σε μορφή πλημμελήματος η φυλάκιση ως 3 έτη αλλά και χρηματικό πρόστιμο. Μέχρι τώρα ισχύει ότι επεμβαίνει εισαγγελέας κατά της διακοπής της υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών ως 16 ετών που αποφασίζουν γονείς οι οποίοι διαφωνούν με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

https://www.youtube.com/watch?v=4iFWFDOg91A&t=1s

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή αποκάλυψε πως θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους γονείς δεν συμμορφώνονται.

«Δυστυχώς μετά από τροποποίηση που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπάρχει νομικό κενό. Ήδη έχει επικοινωνήσει η υπουργός κυρία Κεραμάεως με τον κύριο Τσιάρα ώστε αυτό να καλυφθεί και να τιμωρούνται με ποινικές κυρώσεις οι γονείς οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με την υποχρωτικότητα της εκπαίδευσης», δήλωσε σχετικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.