ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με φωτογραφία – ντοκουμέντο το Πολεμικό Ναυτικό διαψεύδει την τουρκική προπαγάνδα για τη φρεγάτα Λήμνος (pic)

1 min read

Η περίτρανη διάψευση της τουρκικής προπαγάνδας για ζημιά και απόσυρση της φρεγάτας Λήμνος έρχεται από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από την άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας όπου φαίνεται να αρμενίζει στην αρμάδα των πλοίων. Τι ισχυρίστηκαν οι Τούρκοι και τι έγινε τελικά με τη φρεγάτα Λήμνος που έστειλε στο «φαναρτζίδικο» την τουρκική – Τι είπε για ατύχημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τουρκικό Μέσο έσπευσε να υποστηρίξει ότι η ελληνική φρεγάτα Λήμνος έπαθε ζημιά μετά από εμπλοκή που είχε με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis και ότι αναγκάστηκε να αποσυρθεί στο κοντινότερο λιμάνι. Φυσικά δεν ισχύει. Η φρεγάτα αλλάζει συνεχώς επιχειρησιακές θέσεις, αλλά παραμένει κανονικά στα νερά της Μεσογείου.

Για το επεισόδιο που συνέβη την Τετάρτη 13/8 και που επισήμως δεν επιβεβαιώνουν ούτε η Αθήνα ούτε η Άγκυρα, τα γεγονότα είναι πλέον γνωστά. Το τουρκικό πλοίο Kemal Reis έκανε μια επιθετική κίνηση εναντίον της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού Λήμνος.

Η φρεγάτα Λήμνος με τις κατάλληλες κινήσεις απέτρεψε την επιθετική κίνηση, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει προκλήσεις.

Οι Τούρκοι επιχείρησαν να εμποδίσουν τη φρεγάτα «Λήμνος» να πλησιάσει το Oruc Reis και την… πάτησαν. Αυτά συμβαίνουν όταν τόσα πολλά πλοία βρίσκονται σε τόσο μικρό χώρο και για τόσες ημέρες. Και ήδη από την ίδια ημέρα είχαν κυκλοφορήσει οι πληροφορίες που έφεραν την τουρκική φρεγάτα να έχει αποχωρήσει από την περιοχή με ρυμουλκό. Ωστόσο η φρεγάτα Λήμνος δεν έχει πάθει κάτι σοβαρό.

Στην Αθήνα επελέγησαν οι χαμηλοί τόνοι. Έκανε αναφορά περί κινδύνου ατυχήματος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του και δεν το έκανε τυχαία. Αναφερόταν σε αυτό το περιστατικό…

Η αποστροφή του λόγου στο διάγγελμα ήταν:

«Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές».

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα με τη φρεγάτα Λήμνος

Η φρεγάτα Λήμνος μετείχε στην κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού Ελλάδας – Γαλλίας που έγινε την επόμενη ημέρα του περιστατικού, Πέμπτη 13/8, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, όπως ανακοινώθηκε και έγινε έπειτα από την επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν και την εντολή του Γάλλου προέδρου για άμεση αποστολή δυνάμεων στην περιοχή, που επρόκειτο να κινηθούν προς Λιβύη.

Επισήμως το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι στην άσκηση συμμετείχαν οι Φρεγάτες «Σπέται», «Αιγαίον», «Λήμνος», «Κουντουριώτης» και Γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το γαλλικό ελικοπτεροφόρο FS «Tonnerre» και τη φρεγάτα FS «La Fayette».

Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Δύο γαλλικά αεροσκάφη Rafale προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

Ο χάρτης της άσκησης

xarths

Φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση 

φρεγατα λημνος
AKSHSH1
ASKHSH3
askisi4
10

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.