ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Mε επιτυχία το πρώτο «crash test» Οι μαθητές έδειξαν ατομική ευθύνη και τήρησαν τα μέτρα

1 min read

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, τα οποία είχαν διακόψει την λειτουργία τους τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού.

Χθες, Δευτέρα 11 Μαΐου, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, που επέστρεψαν πρώτοι στα θρανία, βίωσαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Αντισηπτικά στις εισόδους των κτηρίων και ενημερωτικά φυλλάδια. Διαφορετική διαρρύθμιση στις αίθουσες για την τήρηση των αποστάσεων και λιγότεροι μαθητές, ακόμα και θερμομετρήσεις κατά την είσοδο των μαθητών στα σχολεία.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές – στην πλειονότητα τους – τήρησαν στο ακέραιο τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η πρώτη μέρα της επιστροφής στα θρανία έδειξε ότι τα λύκεια της χώρας είχαν προετοιμαστεί σωστά προκειμένου να ξεκινήσουν την επαναλειτουργία τους.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η επιστροφή των μελών της σχολικής κοινότητας στα σχολεία γίνεται με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχουν προβλέψει ΕΟΔΥ και υπουργείο Παιδείας, με την τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου να είναι το βασικότερο.

Η καθιερωμένη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του προγράμματος δεν θα πραγματοποιείται και οι μαθητές θα πηγαίνουν απ’ ευθείας στην αίθουσα του τμήματός τους.

Χθες, η ημέρα – όπως ήταν φυσικό – αφιερώθηκε περισσότερο στην ενημέρωση αναφορικά με την πανδημία και η σταδιακή έναρξη των μαθημάτων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα.

Όσον αφορά την προσέλευση των μαθητών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι περισσότεροι από τους μισούς επέστρεψαν στις τάξεις τους. Τις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δημοσιοποιήσει το μέσο όρο συμμετοχής των μαθητών τις επόμενες ημέρες.

«Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, οι αίθουσες είναι καθαρές, έχουν συνεργαστεί όλοι. Όλοι έχουν συμβάλει στη σταδιακής επαναλειτουργίας σχολείων», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της στο 46ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, το πρωί της Δευτέρας (11/05). «Πάμε βήμα-βήμα, προσεκτικά και εδώ είμαστε να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα για να δούμε πώς θα πάει η συνολικότερη αποκλιμάκωση των μέτρων», τόνισε η κ. Κεραμέως. Η υπουργός, συνομίλησε με μαθητές του σχολείου για τις ανησυχίες τους και τους καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι όσα διδάχθηκαν στην τάξη.

Με θερμομέτρηση και σημάδια στο προαύλιο άνοιξαν τα σχολεία

Σε ένα πρωτόγνωρο για τα σχολικά χρονικά, περιβάλλον έχουν μπει από το πρωί χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, καθώς μπαίνουν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα, τα οποία θα τηρούνται με ευλάβεια. Σήμερα, ημέρα επανέναρξης των σχολείων -με την επιστροφή της Γ’ Λυκείου– στον δήμο Γλυφάδας πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε κάθε μαθητή και σε κάθε εκπαιδευτικό που εισέρχεται στις σχολικές μονάδες.

Εργαζόμενοι του δήμου Γλυφάδας θα βρίσκονται κάθε πρωί από τις 7, στις εισόδους των σχολείων για τη θερμομέτρηση με ειδικό εξοπλισμό, δηλαδή ειδικές θερμικές κάμερες και θερμόμετρα υπερύθρων ανέπαφης μέτρησης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.