ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με δύο σενάρια για τις συντάξεις κατατέθηκε στις Βρυξέλλες το προσχέδιο προϋπολογισμού

1 min read

Η κυβέρνηση υπέβαλε πριν λίγο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019, στο οποίο καταγράφει την πρόθεσή της να μη μειώσει τις συντάξεις και να εφαρμόσει το 2019 μία σειρά μέτρων στήριξης (τις παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ).

Στο 18σέλιδο κείμενο, περιλαμβάνει επίσης και ένα σενάριο βάσης, με την υπόθεση ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στις πολιτικές που προβλέπονταν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στις οποίες περιλαμβάνονταν και η μείωση των συντάξεων. Με το σενάριο αυτό, το πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπεται αυξημένο στο 4,2% του ΑΕΠ έναντι 4% στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στο σενάριο με τις αλλαγές στην πολιτική, το πλεόνασμα διαμορφώνεται πάνω από τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ.

Τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση το 2019 αφορούν στην επιδότηση ενοικίου, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση ΕΝΦΙΑ, τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας των εταιρειών από το 29% στο 25% σε ορίζοντα τετραετίας αρχής γενομένης από το 2019, την περικοπή του φόρου μερισμάτων κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες από το 2019, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων εργαζόμενων, την πρόσληψη καθηγητών και τη βοήθεια στο σπίτι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.