ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με δύο γκολ του Κουλούρη ο Ατρόμητος, 2-1 τον Παναιτωλικού

1 min read

Με πρωταγωνιστή τον Ευθύμη Κουλούρη ο Ατρόμητος, νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Super League. Οι Περιστεριώτες με όπλο την εμπειρία τους ξεπέρασαν το εμπόδιο των γηπεδούχων, για τους οποίους ο Τραϊανός Δέλλας δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Πάμε να δούμε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από την πρεμιέρα των δύο ομάδων.

1. ΚΑΙ ΞΑΝΑ… ΜΑΝΑ

Ένα από τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναιτωλικού που ξεκίνησαν στο ματς, ο Νικολάς Μανά, ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του. Ο Αργεντινός ξεκίνησε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Ατρόμητου. Αυτός ήταν άλλωστε ο παίκτης που έχασε την πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία, στο 7′, όταν ο Μέγερι “έβγαλε” το σουτ που έκανε. Ο Γιαννούλης τα βρήκε σκούρα απέναντί του. Έδωσε πολλές μάχες με τον Νοτιοαμερικανό, με αποτέλεσμα αμφότερα να δεχτούν κίτρινη στο πρώτο μέρος. Οι Αγρινιώτες είχαν την κυκλοφορία, δυσκολεύονταν ωστόσο να παράξουν τελικές προσπάθειες.

2. ΣΤΑ… ΒΑΘΙΑ Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΛΙΑΒΑΣ

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του τον 17χρονο μέσο Γιώργο Λιάβα, ο οποίος προ ημερών, στις 14 Αυγούστου, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο νεαρός χαφ έπαιξε στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Μάρκος Πάουλο και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, έχοντας καλό σουτ στο 26′. Ο Λιάβας, ο δεύτερος πιο νέος παίκτης που χρησιμοποιεί ο Παναιτωλικός στην ιστορία του στην Α’ Εθνική (πιο μικρός ο Πέτρος Μίχος, 16 ετών και 9 μηνών σε αγώνα με τον Πανιώνιο το 1975). Έκπληξη για τον Ατρόμητο αποτέλεσε η χρησιμοποίηση του Ούμπιδες, ο οποίος ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ, από το οποίο προήλθε το 1-0 με το τέρμα του Κουλούρη, στο 36′. Αυτή ήταν η 44η ασίστ για τον Αργεντινό στη Super League. Οι Περιστεριώτες είχαν προειδοποιήσει με δύο ευκαιρίες του Σάκιτς και τελικά το γκολ ήρθε με τον δανεικό φορ από τον ΠΑΟΚ.

3. ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΕΞΙ ΛΕΠΤΩΝ

Δίκαια είχε προηγηθεί στο σκορ ο Ατρόμητος με βάση τις ευκαιρίες που είχε κάνει. Το προβάδισμά του όμως κράτησε λίγο, μόνο έξι λεπτά. Στο 41′ ο Ρισβάνης έπιασε από το χέρι τον Μανά μέσα στην περιοχή, καταλογίστηκε πέναλτι και ο Μάζουρεκ έστω και με δόση τύχης ισοφάρισε σε 1-1. Η ομάδα του Αγρινίου ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με ποσοστό κατοχής 54%, αλλά με τους φιλοξενούμενους να έχουν διπλάσιες τελικές, οκτώ αντί τεσσάρων εκ μέρους των γηπεδούχων.

4. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ

Ιδανικό ντεμπούτο Ευθύμη Κουλούρη με τον Ατρόμητο στη Super League. Ο 22χρονος επιθετικός που είχε σημειώσει το πρώτο χρονικά γκολ της εφετινής χρονιάς, κατόρθωσε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα στο β’ μέρος, στην δεύτερη τελική του προσπάθεια. Ο διεθνής φορ που ανήκει στον ΠΑΟΚ αξιοποίησε τη σέντρα του Γιαννούλη στο 76′ και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα. Ο Παναιτωλικός που μπήκε δυναμικά στο β’ μέρος, αναλώθηκε σε κυκλοφορία μπάλας χωρίς αποτέλεσμα.

5. ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΛ, ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ

Η ιστορία έχει δείξει ότι σε αγώνα Παναιτωλικός-Ατρόμητος, όποιος βάλει πρώτος γκολ, δεν χάνει. Η… παράδοση τηρήθηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σημαντικό ρόλο στο νικηφόρο για την ομάδα του Περιστερίου αποτέλεσμα έπαιξαν και οι αλλαγές του Νταμίρ Κάναντι. Τόσο ο Μπρούνο όσο και ο Μούγιακιτς έκαναν μεστό παιχνίδι και βοήθησαν τους κυανόλευκους να αποσπάσουν το τρίποντο στο Αγρίνιο.

© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A.

Στο ματς συνεχίστηκε επίσης μια ακόμη παράδοση. Από το 2011 που παίζει στη Super League ο Παναιτωλικός, δεν έχει νικήσει ποτέ στο πρώτο του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του. Στα λεπτά μετά το γκολ οι Αγρινιώτες, που δεν είχαν την απαιτούμενη εμπειρία, δεν έκαναν άλλη φάση και ηττήθηκαν από μια πιο έμπειρη ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις αλλαγές που έκανε ο Δέλλας, ήταν νεαροί παίκτες (Βασιλούδης 22, Βακράκος 21, Μπελεβώνης 20).

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Αργκους (87′ Μπελεβώνης), Τσοκάνης, Ερικσον, Μάρκος Πάουλο, Λιάβας (67′ Βασιλούδης), Μανά (84′ Βακράκος), Μάζουρεκ, Ντίας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (66′ Μπρούνο), Βασιλακάκης, Ούμπιδες (66′ Μούγιακιτς), Κουλούρης (91′ Καρασαλίδης).

Γκολ: 42′ πεν. Μάζουρεκ – 36′, 76′ Κουλούρης

Κάρτες: 17′ Ντίας, 24′ Μανά, 80′ Μάρκος Πάουλο – 41′ Ρισβάνης, 45’+1′ Μανούσος, 72′ Μπουσούλατζιτς



 

sport24.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.