ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με δακτυλικό αποτύπωμα στα γραφεία οι δημόσιοι υπάλληλοι για την πάταξη των… λουφαδόρων

1 min read

Η Ιταλία προσπαθεί να βρει λύση με τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους και βάζει δακτυλικό αποτύπωμα για την είσοδο στα γραφεία

Το πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους δεν είναι ελληνική πατέντα. Στην Ιταλία αντιμετωπίζουν το ίδιο φαινόμενο με τους… λουφαδόρους να αυξάνονται και η ιταλική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να βάλει ένα στοπ στις απουσίες.

Μέχρι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ιταλία χτυπούσαν κάρτα κατά την είσοδό τους στα γραφεία, αλλά το συγκεκριμένο μέτρο δεν βοήθησε, καθώς οι γείτονες βρήκαν τρόπο να φαίνεται πως βρίσκονται στη δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα ίσως και να ήταν στην Καλάβρια, την Τοσκάνη ή τη Σικελία για μπάνιο. 

«Una faccia una razza», όπως λέει και το ρητό, καθώς οι γείτονες έδιναν την κάρτα τους σε συναδέλφους για να δείχνουν πως είναι στο γραφείο τους, αλλά η υπουργός Δημοσίας Διοίκησης, Τζούλια Μποντζόρνο, φαίνεται πως βρήκε τρόπο να σταματήσει το φαινόμενο. Αρκεί να καταφέρει να περάσει τον σκόπελο της επιτροπής προσωπικών δεδομένων. 

«Είμαι ευτυχής που ένας νόμος προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, τις νέες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, βοήθεια προς τις διευθύνσεις που έχουν ανάγκη και μία επιτέλους αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία. Έως σήμερα, είναι γεγονός, τη γλιτώνανε πολλοί. Σήμερα με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βιντεοπαρακολούθηση θα αποτρέπουμε το φαινόμενο αυτό. Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης» δήλωσε η υπουργός η οποία θέλει να βάλει δακτυλικό αποτύπωμα για την είσοδο στα γραφεία ώστε να είναι αναγκασμένοι όλοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους. 

Πηγή: Με πληροφορίες από / Έθνος

Δημοσίευση στα Social Media